Fall Mary Jane 52 år – klimakteriet, sömnlöshet och Candida

Idag ska vi göra en fallstudie om en 52-årig kvinna som heter Mary Jane. Det är inte hennes riktiga namn, hon bor i Australien. Hon är i klimakteriet, är trött, orkeslös, sover oroligt, mår dåligt, har huvudvärk och en svampinfektion. En trevlig dam som jag pratade med på Skype nyligen. Hon har opererat bort gallblåsan som många kvinnor i den åldern och äter antihistaminer. Stora problem är sömnstörningar och immundysfunktioner, hösnuva och bihåleinflammation.

Vid 52 är kvinnor oftast i klimakteriet eller i ett förstadium. När jag hör huvudvärk, trötthet, orolig sömn, orkeslöshet tänker jag på östrogenbrist. Det första jag gör är att ge patienterna ett frågeformulär, jag följer ett protokoll av Dr. Joseph Collins från USA. Det är kort och tar 5-10 minuter att fylla i och ger mig lite insikt i om det finns hormonell obalans, östrogen, progesteron, testosteron, androgener som DHEA. Jag kollar efter brist eller obalans bland dom hormonerna. Provresultaten är otroliga.

Ibland får kvinnor riktigt svåra östrogentoppar som kan föregå stora utbrott av vaginal Candida-infektion. Ibland äter kvinnor hormonersättning eller syntetiskt östrogen och svampinfektioner kan bryta ut, jag kollar alltid sånt noga.

I Mary Janes fall hittade vi allvarlig östrogenbrist och även testosteronbrist. Enligt Dr. Collins är det typ 5. Collins är en vän till mig och han kommer till Nya Zeeland för att föreläsa om klimakteriet. Han har en bra sajt som heter Your Hormones. Han är en toppenkille och en av Amerikas mest erfarna naturläkare när det gäller kvinnlig hormonell obalans. Jag tror han var först med att ta testosteronprover på kvinnor i USA när dom flesta trodde det var ett manligt hormon.

Vi vet att testosteronbristen är massiv hos många kvinnor i sen 40-årsåldern till 60-årsåldern. Testosteronbrist börjar man märka när man tappar motivationen, får dålig sexlust och försvagad blåsa. Dålig muskeltonus kan förbättras markant när testosteron förhöjs. När testosteron och östrogen är balanserade är risken mindre för svampinfektioner. Slutresultatet var riktigt bra för Mary Jane efter Dr. Collins protokoll. Ett par produkter jag använde på henne gav fantastiskt resultat.

Om vi tittar på sista journalanteckningen här så är huvudvärken så gott som borta nu. Hon hade huvudvärk i 10 år, sömnen är mycket bättre, relationer förbättrades hundrafaldigt. Det är riktigt trevligt att se såna här slutresultat. Vi kan balansera hormoner naturligt och med örter mycket effektivt och jag anser att kvinnor oftast inte behöver syntetiskt hormon. Det är en övergång och med örter kan vi hantera det ganska bra, särskilt om vi gör goda livsstilsförändringar samtidigt. Vi har nått fantastiska slutresultat med många kvinnor i den här åldern.

Tänk på det om du har problem på grund av klimakteriet eller förstadier, det finns goda chanser att slutresultatet blir bra. Kontakta mig om du är intresserad, du kan boka en konsultation på nätet via EricBakker.com och jag arbetar gärna med alla sorters problem som har med klimakteriet eller förstadier att göra.

Jag hoppas det ger lite insikt.

En reaktion på ”Fall Mary Jane 52 år – klimakteriet, sömnlöshet och Candida”

  1. Hej. Vad är det för örtprodukter hon fått då? Jag har provat allt snart o har liknade problem. 55 år

Kommentarer är stängda.