Manliga Candida-symptom: Hur man känner igen den manliga Candida-patienten

Vi är tillbaka och idag ska vi titta på män. Hur känner man igen en man med svampinfektion? Män skiljer sig från kvinnor som alla vet. Hur vet man att en kille har en svampinfektion? Jag ska läsa lite ur min bok och sen förklara lite grann.

I min kliniska verksamhet är 75% av alla patienter med problem relaterade till svampinfektion kvinnor. Men killar får också svamprelaterade problem. Jag misstänker att det finns många män med svampinfektion men få som gör något åt det. Dom kan föra problemet vidare till sina kvinnliga partners och sen få tillbaka det igen. Kvinnor brukar vara mer angelägna om att få tillbaka hälsan än män.

Jag såg min far försöka besegra sina svampproblem i många år. Det tog många år innan han gick från läkare till läkare som skrev ut många läkemedel men inte hittade något fel på honom. Det var trots flera vändor till gastroenterologen där han undersöktes med endoskop och fick bariumlavemang förutom alla andra prover som togs. Diagnosen blev ingen onormal sjukdom och ännu mer antibiotika skrevs ut. Det var 1982.

Tyvärr har inget förändrats nästan 30 år senare. Patienter med svampinfektion får fortfarande diagnosen ingen onormal sjukdom av allmänläkare trots flera svamprelaterade tecken och symptom. Om du träffat många olika personer och ingen hittar något fel på dig och du lider av uppblåsthet, gaser, obehag i magen, förstoppning och diarré och ätit antibiotika. Om du kan relatera till det ska du ta ett avföringsprov och träffa nån som mig eller nån annan som känner till Candida för du kan ha det här problemet.

Hur känner vi igen en manlig patient med en Candida-infektion? Jag kontrollerar noga tånaglarna efter fotsvamp. Det kan vara nagelsvamp eller en infektion mellan tårna. Jag har upptäckt att män av nån anledning oftare klagar på fotsvamp än kvinnor. Jag kontrollerar ofta händer och skalpen noga också. Särskilt om patienten är arbetare. Killar är i allmänhet mindre intresserade av hand- och fotvård än kvinnor. Av med skor och strumpor så hittar vi ofta nåt att titta på.

Killar som rättar till skrevet regelbundet, om ni förstår vad jag menar. Gå till en bar och kolla runt, särskilt där alkohol serveras. Många män rör omedvetet vid skrevet och jag slår vad om att dom antingen är helt ovetandes om att dom har en svampinfektion eller så skäms dom för att söka behandling. Många av dom typiska manliga patienterna jag träffar är grovarbetare, killar som kör truckar, byggarbetare, som utför fysiskt arbete. Det är arbetarklassmän som gillar att ta en öl eller ett glas vin efter jobbet. En social drink på helgen och söta snacks. Dom kanske inte har den bästa dieten och när man frågar noga så rapar dom, är uppblåsta och fiser, vilket är vanligt för män som dricker öl och har en svampinfektion.

Tjänstemän som tjänar lite mer pengar arbetar särskilt under hög stress. Dom arbetar långa dagar på kontoret. Många av dom dricker alkohol och äter vid datorn. Dom kanske äter hämtmat eller äter ute med kollegor. En del spenderar tid med kunder och gör affärer över lunch och middag eller vid konvent och har affärsmöten där alkohol serveras. Dom spenderar kvällar ute och dricker och festar. Rätt vanligt.

Män med svampinfektion är vanligtvis dom som konsumerar mycket öl, bröd och söt mat. Särskilt dom som har sug efter alkohol är utmärkta kandidater för Candida. Har dom inte sug efter alkohol så är det sötsaker som godis, choklad, lakrits. Det kan vara kakor, söt mat eller läsk.

Män vars fruar lider av vaginal svamp eller svampinfektion. Problemet överförs från kvinnan till mannen och sen tillbaka till mannen igen. Män besväras vanligtvis av återkommande matsmältningsproblem som magsmärtor, diarré, förstoppning, uppblåsthet, halsbränna, gaser. Män som ätit flera antibiotikakurer mot prostatit, akne, bihåleinflammation, bröstinflammationer eller andra infektioner. Läkaren kan ha gett dom flera kurer antibiotika. Psoriasis. Kontrollera om en man har några av dom typiska eller inte så typiska tecknen på Candida om han har psoriasis. Om en man med psoriasis kommer till mig är matsmältningsbesvär och svampinfektioner det första jag tittar efter. När jag skrev min bok om psoriasis upptäckte jag att tre fjärdedelar av alla med psoriasis faktiskt har en Candida-infektion. Det finns stark forskning som kopplar samman dom tillstånden.

Prostatit. Jag har många gånger sett manliga prostataproblem försvinna helt när en svampinfektion gått över. Killar med prostatit eller urinvägsbesvär svarar mycket bra på Candida-behandling. Dom måste behandlas aggressivt, det är svåra fall att lösa. Om dom dricker öl eller whisky måste dom sluta med det. Man kan inte få bort prostatit hos en man som dricker alkohol hela tiden. Samma sak gäller såklart dålig motivation, depression eller ångest, pågående stressrelaterade problem. Det är sånt man måste hålla koll på. Om en kille blir deprimerad eller får långvarig ångest och har problem så måste man undersökas för det här problemet.

Jag hoppas det ger lite insikt om män och svampinfektioner. Glöm inte att prenumerera. Glöm inte heller mitt frågeformulär för svampinfektion om du är kille och tittar eller om du är kvinna och misstänker att din manliga partner kan ha en svampinfektion. Gå in på yeastinfection.org och fyll i mitt formulär. Kolla även in Canxida.com för bra naturliga lösningar på svampinfektioner. Tack för att ni tittar.