Candida-tillfrisknande: Tillfrisknande och i behov av skyddstillsyn eller villkorlig frigivning?

Jag uppskattar verkligen ert stöd, jag får många prenumeranter och trevliga kommentarer. Det är för människor som er jag gör alla videor. Jag har träffat patienter länge nu och jag tycker om att dela med mig av min kunskap och information till er därute. Det här blir en rätt annorlunda video på så sätt att den inte passar mallen, inte riktigt passar vad man normalt förväntar sig i hälsosammanhang.

Jag har läst en hel del böcker. Olika böcker om diverse aspekter av hälsa och motivation och jag försöker alltid hitta nya sätt att uppnå genombrott med folk. Vi hade en sammankomst och hälsade på varandra häromdagen. Vi kollade läget med grannarna och jag träffade några nya grannar som flyttat in på gatan, bland annat en riktigt cool kille. Jag frågade vad han jobbar med och han sa, ”Jag har varit övervakare i 20 år.” Och jag sa, ”Vad gör man då? Man jobbar med fångar och så eller hur? Och med brottslingar, våldtäktsmän, mördare, rånare och alla möjliga konstiga människor.” Och han sa, ”Japp.” Och sen sa han, ”Jag gillar verkligen mitt jobb för det ger mig en möjlighet att hjälpa till att omvända människor. Det ger mig chansen att få folk på rätt spår igen.” Han sa, ”Jag älskar mitt jobb för jag gillar verkligen att hjälpa folk.” Jag sa, ”Det är intressant för jag gillar också mitt jobb och tror att det finns en del likheter mellan våra jobb.” Då sa han, ”Vad menar du?” Jag sa, ”Många jag träffar i mitt jobb behöver också skyddstillsyn eller villkorlig frigivning.” Han frågade vad jag menade och jag sa, ”Sjuka människor behöver ofta tid för att återanpassa sig till samhället igen eftersom dom varit sjuka ett tag.”

Så jag anser att mitt jobb nästan är lite grann som hans. Inte för att jag kallar er därute kriminella, snälla ta det inte på fel sätt. Jag träffar ofta personer som varit sjuka eller utvecklat en sjukdom nästan som på en brottsplats. Man kan nästan säga att man utvecklat nån form av problem och min roll är att vara en sorts hälsodetektiv och försöka ta reda på alla omkringliggande fakta runt brottsplatsen i brist på bättre ord. Om vi slår ihop hela den kriminella grejen med sjukdom så kan vi tänka att människor som varit sjuka länge nästan behöver villkorlig frigivning. Och människor som varit sjuka en kortare tid eller inte har allvarlig kronisk Candida eller tarmproblem behöver skyddstillsyn.

Jag ska förklara lite om skillnaden mellan villkorlig frigivning och skyddstillsyn. Båda två är alternativ till fängslande eller ett fängelsestraff. Men, skyddstillsyn sker före och ofta istället för fängelsetid, medan villkorlig frigivning är tidigarelagd frigivning från fängelset. I båda fallen är personen övervakad och förväntas följa vissa regler och riktlinjer. Gillade ni det? Förväntas följa vissa regler och riktlinjer.

När man försöker tillfriskna från kronisk Candida och fått tidigarelagd frigivning från fängelset, dvs. många i min bransch tror att dom är vad jag kallar ”matpolisen” eller ”Candida-nazister”. ”Det är förbjudet. Du kan inte göra det och du kan inte äta havregryn till frukost. Du kan inte äta gluten.” Det är nästan som att dom är fanjunkare och du sitter i fängelse och blir tillsagd vad du ska göra. Så arbetar inte jag med folk. Jag föredrar att patienter kan hitta sin egen väg och tar reda på vad som funkar och inte funkar för dom. För du sitter inte i fängelse eller är ”inspärrad”, men ibland när man är kroniskt sjuk så känns det nästan som man sitter i fängelse. Man är utstött från samhället. Man blir mindre. Man utvecklar ångest och depression. Man avskärmar sig från en massa människor runtomkring. Det är nästan som en fängelsedom, tycker ni inte? Jag tror att kroniskt sjuka människor, som varit sjuka länge och sakta börjat tillfriskna, behöver nån sorts återintroduktion till samhället när dom blir bättre. Jag tror jag skulle jobba mer med skyddstillsyn med folk istället för villkorlig frigivning. Eftersom villkorlig frigivning är känsligt, eller hur? Men skyddstillsyn är, tror jag, ett bra alternativ till fängslande.

Märkte ni att jag sa, ”Förväntas följa vissa riktlinjer och regler och övervakning?” Övervakning, är en stor del av mitt jobb vid konsulatationer med patienter, så jag övervakar patienter. Jag håller koll på vad dom gör. Jag vill titta på deras livsstil, deras jobb, yrke, levnadssätt, hur dom sover, äter och relaterar till människor. Jag tittar på allt möjligt. Vad gör dom upprörda? Vad gör dom stressade? Det handlar inte bara om vad man äter. Jag är trött och less på alla videor jag ser som handlar om mat och mat och mat. Jag kan säga till er därute att mat bara är en liten del av att må bra.

All bloggsajter man ser, all social media. Allting på nätet är inriktat på mat, men hur är det med att äta framför TVn och titta på mord, allt med ISIS, bombningar, flygplan som skjuts ner och sånt medan man äter sin mat. Ska man göra det? Ska man äta mat vid datorn? För mig är det en del av övervakningen jag ska sköta som en ansvarstagande yrkesutövare och hjälpa dig integreras tillbaka från ett liv av brott eller Candida, tillbaka till livet som en frisk, fungerande normal person som mig.

Det jag försöker göra är att hjälpa till vid skyddstillsynsprocessen. Jag försöker få bort dig från sjukdomsläget, bort från tankar på sjukdom, pratande om sjukdom, efterforskningar om sjukdom, Facebook, community-grupper, Twitter, att gå på allting. Ju mer sjukdomsfokuserad man blir desto svårare är det att bli friskorienterad. Det är en av dom viktiga poängerna jag vill få fram i den här videon. En del av min handhållningsmetod som praktiker är att styra bort dig från mycket av Doktor Google.

Jag ser många som begår samma misstag, ringer mig och säger, ”Åh herregud. Jag såg några vita prickar i min avföring. Har jag levermaskar?” Eller personer som får panik och börjar flippa ur. En kvinna börja äta B-vitaminkomplex och mejlade sen mig och skrev att hon var döende av njurcancer. Jag sa, ”Varför då?” Och hon svarade, ”Mitt urin är gult och grönt. Jag måste vara döende av nån form av njurcancer. Jag gick ut på Symptom Finder på internet och gick igenom alla symptom och det stod att jag kunde ha njurcancer.” Var försiktig.

Vissa regler och riktlinjer kan man läsa om på yeastinfection.org. Där kan du läsa om olika riktlinjer som jag vill att patienter ska följa på vägen mot tillfrisknande. Villkorlig frigivning, en fånge som går med på vissa villkor kan släppas fri innan strafftiden gått ut. En del praktiker man träffar som kiropraktiker eller akupunktörer eller såna som mig ger dig en dom och säger, ”Det kommer att ta dig 1-2 år att bli frisk.” Se på det metaforiskt. Det kan vara nästan som en dom.

Ett krav för villkorlig frigivning är att följa vissa villkor när du släpps fri. Låt säga att du varit sjuk och träffat en del vårdgivare, en del bra personer har gett dig goda råd om tillfrisknande. Om du är en brottsling och begår brott igen, åker du tillbaka till fängelset. Om du är villkorligt frigiven från Candida eller en allvarlig sjukdom och är på bättringsvägen men börjar göra dumma saker så åker du inte in i fängelse såklart, men du kan kastas tillbaka in i allvarliga Candida-problem igen. Det kan skapa panik och en massa ångest och andra problem.

Det är en fälla många patienter faller i oavsett om dom är under skyddstillsyn eller villkorligt frigivna. Dom tillfrisknar delvis, nåt händer i livet, kan vara bröllop, födelsedagar eller annat firande och dom blir galna. Dom dricker 10 öl och äter 3 tårtbitar och är uppe sent två dagar i rad och återfaller och blir riktigt sjuka och deprimerade. Var försiktig, det är ett stort misstag folk begår, och jag tror att folk gör det både i den kriminella och den vanliga världen. Jag tror att folk som inte är kriminella och som är på bättringsvägen begår småbrott. Dom håller sig inte rena tillräckligt länge för att tillfriskna helt. Det är poängen jag vill få fram i den här galna videon om villkorlig frigivning och skyddstillsyn.

Du måste bevisa för dig själv och dom runt dig att du kan hålla dig i skinnet och undvika brott. Vila ordentligt, drick tillräckligt med vatten, håll dig borta från människor som drar ner dig eller negativa personer, energisugarna. Se till att ditt jobb inte gör dig för förbannad, att du har ett jobb du gillar. Pressa dig inte själv för hårt, ha inte galna förväntningar på dig själv varje dag. Se till att följa en bra hälsosam diet. Ät inte för mycket, undvik alkohol och dumma saker som tobak och droger.

Tänk på vilka vänskaper du kultiverar. Om du hänger med personer som begått brott, allvarliga brott eller oavsiktliga brott. Personer som dricker en falska vin 3-4 gånger i veckan och begår brott runt dig som drar ner dig igen. Det är därför skyddstillsyn och villkorlig frigivning är bra. Övervakning. Du kan övervaka dig själv eller låta en nära vän övervaka dig. Och säg, ”Hör du, kom igen. Du börjar spår ur igen. Du behöver samla dig igen.”

Tänk noga på den här videon om du är en person som är på bättringsvägen eller verkligen vill bli bättre. Behöver du övervakning? Kan du övervaka dig själv? Behöver du en nära vän som hjälper till att övervaka dig? Det är meddelandet jag vill få ut med den här videon. Tack för att ni tittar.