Är C-vitamin bra mot Candida?

Jag har fått en fråga från Teresa Neal i Oklahoma, USA. Jag vet inte om det ligger på öst- eller västkusten. Jag har hört att det är vackert där.

Teresa frågar, ”Eric, är C-vitamin bra mot Candida?” Teresa, C-vitamin är utmärkt, inte bara mot Candida utan för kroppen i allmänhet. Jag ska förklara varför jag tycker det är så attans bra.

Först måste vi förstå att vi förmodligen fått höra väldigt länge att C-vitamin är bland det bästa mot vanliga förkylningar eller för att stärka immunförsvaret. Men vad beror det på? Varför är det ett så potent vitamin? Varför avfärdar läkare det och säger att det är en massa nonsens?

En god vän till mig, Dr. James Wilson, lärde mig om C-vitamin. Dr. Wilson är personen som myntade frasen ”binjureutmattning” och han sa att den högsta koncentrationen av C-vitamin i kroppen finns på två ställen – i binjurebarken, den del av binjurarna som producerar kortisol, och i ögats lins. När man tänker på saken, om kroppen placerar C-vitamin i särskilda organ eller i vävnad så gör den det av en mycket specifik anledning.

C-vitamin finns i binjurebarken för att hjälpa till att producera kortisol. Kortisol är förmodligen det viktigaste hormonet när det gäller att stärka immunfunktionen. Det stärker flera delar av immunförsvaret. Alla celler i kroppen innehåller receptorer för kortisol, men vita blodkroppar innehåller flera hundra gånger fler än andra celler. Dom enda celler som inte innehåller receptorer för att aktiveras av kortisol finns i hår och naglar, eftersom det är död vävnad. Alla andra celler innehåller områden där kortisol aktiverar dom. Men särskilt vita blodkroppar har en stark koppling till kortisol, och kortisol kan inte produceras utan tillräckliga nivåer av C-vitamin i kroppen. Nu förstår ni varför C-vitamin hjälper mot vanliga förkylningar, influensa, cancer och många olika immunproblem.

Dr. Linus Pauling och Dr. Matthias Rath är två läkare som gjorde det mesta tidigare arbetet på C-vitamin. Jag tror Pauling fick två nobelpris på sin tid, mycket smart man. Pauling räknade ut att en genomsnittlig person behöver omkring 3-4000 mg C-vitamin om dagen. Titta på Dr. Paulings YouTube-video om hur vitaminer skapar dyrt urin. Det är en bra video som kommer få dig att skratta när han får frågan om C-vitamin är bra för kroppen. Tillbaka till Candida. C-vitamin är exceptionellt bra mot Candida, men tillsammans med många andra vitaminer och mineraler. Man ska inte ta bara det utan nåt annat. Det utgör en viktig del av dieten. Om ni äter mycket grönsaker, som spenat och bra gröna grönsaker, ofta så får ni tillräckligt med C-vitamin. Men om ni vill nå längre lönar det sig med tillskott.

Jag har utformat en produkt som jag ska producera snart. Jag väntar bara på att hitta rätt tillverkare för produkten som heter Canxida Rebuild och den innehåller tillräckligt med C-vitamin. C-vitamin måste alltid buffras. Det innebär att om äter askorbinsyra direkt som en källa för C-vitamin så kan man få halsbränna, sura uppstötningar och matsmältningsproblem, så man ska se till att det finns kalcium/magnesium i som buffrar det lite i rätt form och att man tar det med bioflavonoider.

Bioflavonoider är C-vitaminliknande sammansättningar. Överallt i naturen där man hittar C-vitamin, hittar man även en bioflavanoid. Dom huvudsakliga är rutin, quercetin och hesperidin. Bioflavonoider är skyddande vitaminer. Växter använder dom tillsammans med C-vitamin för att förhindra insektsangrepp och för att förbättra mikrocirkulation. Det är det dom gör i vår kropp också.

C-vitamin är även bra effekt när det gäller att förbättra vår tarmfunktion. Det hjälper till att öka produktionen av magsyra. Det öknar även sättet vår kropp cirkulerar blod och lymfvätska på. Det har en mycket god effekt när det gäller att hjälpa till att bygga olika neurotransmittorer eller hormoner i kroppen. Det hjälper till att stabilisera blodtrycket och förbättra njur- och leverfunktion. Det finns många effekter. Vi kan spendera en hel timme med att bara prata om olika hälsofördelar med C-vitamin. Man kan inte bygga bra benvävnad utan C-vitamin t.ex. Det är oerhört viktigt.

Hur mycket är tillräckligt? Det beror på vad man försöker uppnå med C-vitamin, men jag är nöjd om folk tar minst 500-1000 mg om dagen. Det är vanligtvis en bra dos i ett tillskott. Men om man äter tillräckligt med grönsaker så får man i sig tillräckliga mängder. Frukter som innehåller C-vitamin måste man vara försiktig med i tidiga stadier av en Candida-diet. Men efter en tid kan man öka mängden frukt man äter. Kiwi innehåller mycket C-vitamin och det funkar bra för dom flesta med svampinfektioner. En kiwi om dagen är inget större problem för många patienter.

Det är min åsikt om C-vitamin Teresa, det är fantastiskt mot svampinfektion. Det funkar riktigt bra. Ta en multivitamin. Du kan ta en del enskilt men se till att det innehåller bioflavonoider och drick tillräckligt med vatten. Ett annat faktafel eller nonsens man kan höra om C-vitamin är att det skapar njurstenar. Det finns inget bevis alls för att C-vitamin skapar njurstenar. Jag rekommenderar intravenöst upp till 20-30000 mg om dagen för cancerpatienter, intravenöst funkar bra för många. Jag har otroligt bra fall jag skulle kunna nämna där väldigt sjuka personer tillfrisknat inom en vecka med IV C-vitamin. Så jag är ett stort fan själv av C-vitamin.

Det är min åsikt i frågan. Tack för att du tittat Teresa.