Juicepress och Candida: Är juicepress bra om du har Candida?

Jag har fått några frågor om juicepress av grönsaker och om det är bra för Candida. Vi ska prata lite om juicepress. Jag ska läsa lite ur min bok, Candida Crusher, eftersom jag skrev omkring 10 sidor om det, olika sorters juice, nyttan och fördelarna. Vi ska prata lite om det.

Jag har skrivit här – Efter at har jobbat med många Candida-patienter genom åren är jag helt övertygad om att juicepress kan vara en av de mest näringsrika alternativen för att ge patienter med svampinfektion ett strålande energirikt liv och en verkligt optimal matsmältningsfunktion som leder till utmärkt hälsa. Juicepress är inte för alla med Candida dock. Men för andra fungerar det bra. Det handlar om att prova sig fram.

Jag finns inte där för att assistera i ert enskilda fall så jag rekommenderar ett försök, särskilt om när du tillfrisknar. Här är några av huvudanledningarna till att juicepress är så bra.

1. Juicepress är bra eftersom du får i dig alla värdefulla och essentiella mikronäringsämnen som finns i färsk föda och som skadad vid tillagning. De kan t.o.m. förstöras. Särskilt om du hämtar råvaran direkt ur trädgården som mig så kan du inte få en färskare källa till vitaminer och mineraler i kroppen. Så fort man hettar upp den här maten så förstörs många saker.

2. Du kan ha hört att man ska äta mellan fem och åtta frukter eller grönsaker om dagen för att upprätthålla optimal hälsa. Det finns inget lättare sätt än juicepress.

3. Näringsämnen tas lättare upp ur juice än ur tillagad mat. Många som läser det här har försämrat matsmältningssystem och konsumtion av grönsaks- och fruktjuice gör det lättare för kroppen att ta upp alla kritiska mineraler, spårämnen och näringsfaktorer.

4. Man äter mycket större utbud av grönsaker och frukter när man gör juice än vid tillagning av dem. Det är ett faktum att de flesta av oss äter samma grönsaker hela tiden. Men när vi gör juice så är det mycket lättare att kasta ner allt i mixern och göra juice att dricka.

Ha ett öppet sinne och tänk inte att juicepress inte är för dig på grund av en svampinfektion eller för att du hört eller läst på nätet att man ska undvika frukter och begränsa grönsaker eftersom svampen frodas av allt socker i juice.

Föreställ dig för en stund när alla celler i kroppen som skriker efter näring och hur de känner sig när de får i sig all kvalitetsnäring. Det är förvånansvärt vilken skillnad det kan göra för underliggande kroniska hälsotillstånd. Oavsett om det är diabetes, hjärtsjukdom eller en allvarlig svampinfektion.

Jag vill att ni undviker 100% fruktjuice. Faktum är att när en del slutar med läsk så byter dom till ren färsk apelsinjuice. Det är som att byta en sockerart mot en annan. Jag föreslår inte alls att man ska dricka massor av fruktjuice, jag föredrar en 80/20 blandning, 80 procent grönsaker och 20 procent frukt. Man får även ett mycket snabbare upptag i blodomloppet av näringsämnen och det är enklare för matsmältningssystemet att ta upp nåt i vätskeform än i tillagad form.

Det finns olika juicekategorier. Jag har tre huvudkategorier som jag ska prata om. Kategori 1 är för dom som precis börjat med juice. Selleri, morot, fänkål, gurka, grönt äpple och tomater. Man behöver inte blanda allihop. Prova en åt gången för att smaka och kombinera det du gillar. Min favorit t.ex. är ett grönt granny smith, en selleristjälk och morot. En riktigt trevlig kombination. Prova den kombinationen. Köp alltid ekologisk selleri. Jag odlar min egen och skulle aldrig köpa det. Selleri är en av dom mest besprutade grönsakerna. Päron förresten, är en av dom mest besprutade frukterna. Om du ska köpa selleri se till att den är certifierat ekologisk från en riktig grönsakshandlare där inga kemikalier använts. Vad är poängen? Då kan man lika gärna dricka kemikalier ur en flaska. Desto större anledning att odla din egen mat och om du kan, odla lite grönsaker. Det skulle verkligen vara bra för det gör stor skillnad.

Jag ska försöka filma lite i sommar i min trädgård med fruktträd, mina grönsaker och mina bikupor för att visa vad jag har i min trädgård här i den lilla byn jag bor i. Jag hoppas det inspirerar andra att odla mat åt sig själva. Skillnaden är otrolig.

Kategori 2 juicer. Nu går du in i en mellanfas. Du har lite erfarenhet av Kategori 1. Nu ska du prova nåt annat. Kategori 2, sallad, rödsallad, grönsallad, romansallad. Kom ihåg att röda och färgade grönsaker är dom som innehåller näring. Dom innehåller mycket skyddande fytofaktorer, så rödsallad är bra. Röda morötter om du kan få tag på det. Endivsallad, spenat, ruccola eller grönsallad, pak choi, kinesiska grönsaker, paprikor, betor, koriander och kiwi. Det är Kategori 2.

Är du redo att hoppa ner i djupet med mig nu och gå in på Kategori 3? Kategori 3 är för dom mer erfarna. Veganer har ofta mycket erfarenhet av rå mat och juicer och vet exakt vad jag menar. Om du är ”grön” på juicepress och inte har nån erfarenhet ska du inte ge dig i kast med dom här på en gång. Broccoli, blomkål, brysselkål, kålväxter, purjolök, vitlök, lök, schalottenlök och rädisa. Observera att jag inte nämnde kål här. Kål och möjligtvis kålväxter är inte så bra att göra juice av eftersom dom kan hämma TPO hos enzymer. Dom innehåller en mycket speciell sammansättning som heter isotiocyanat.

Jag gjorde en video om det nyligen, isotiocyanat kan hämma enzymet tyreoperoxidas, blockera konverteringen och produktionen av sköldkörtelhormon, så snälla använd inte rå kål eller råa kålväxter. Broccoli, blomkål och brysselkål är ok. En del riktiga experter har berättat för mig att man bokstavligen måste dricka ett badkar rå broccolijuice för att få samma effekt på sköldkörteln som man får av små mängder kål. Purjolök, vitlök, lökar är utmärkt att ha i rå juicepress i dieten.

Hur kan man få juicerna att smaka bättre? ”Eric, dom smakar skit. Hur får jag dom att smaka bättre?” Ibland frågar nån mig hur man kan få juicerna att smaka bättre. Ibland har jag hört från en del att juice är oaptitligt. Det behöver inte vara det. När man får mer erfarenhet av juicer blir det uppenbart att det blir ett mindre problem med tiden. Här är några saker man kan göra för att få juicer att smaka bättre.

Citron eller limejuice. Citrusjuicer ger lite sting till dina juicer. Det kan vara ett bra alternativ. Jag älskar citron och lime, vi odlar själva det och jag gillar att ha det i grytor, drycker och alla sorters rätter. Bär, det är förvånande hur några få bär kan lyfta en tråkig dryck. Ananas, om du tål det så har du tur. Jag älskar ananas, så några bitar färsk ananas. Innan du säger, ”Jag kan inte äta det. Jag har Candida.” Man kan äta små bitar ananas. Kom ihåg 80% grönsaksjuice, en liten bit ananas för att göra det mer aptitligt bör vara helt ok.

Ingefära, prova en bit färsk ingefära som ger sting och smak och ger juicen lite bett. Jag har upptäckt att ingefära passar ihop med nästan allting. Några droppar ekologiskt vaniljextrakt? Riktigt gott. Iskuber, det är viktigt. Man kan ha dom i många olika drycker och det ger lite textur och lite smak. Många stoppar i iskuber per automatik och lägger resten ovanpå.
Det finns gröna och röda grönsaker. Glöm inte rödbetor, det är bra blodrenare och dom har förmågan att förbättra syresättningen och den syrebärande förmågan hos röda blodkroppar. Dom är fantastiska för att bekämpa sjukdomar.

Hälsoråd. Kasta inte bort fibrerna när du gör juice. Varför lägga till fibrer? Det finns fyra bra anledningar till det. Ditt blodsocker blir mer stabilt. Fibrer är tarmbrygd, det förbättrar tarmfunktionen. Hel föda är bättre än släta juicer. Juice med fibrer får dig att känna dig mer tillfredsställd och hjälper till att hålla aptiten längre, så att du inte vill äta hela tiden. Vill du tappa vikt? Drick en eller två juicer om dagen. Du kommer att känna dig mätt och du hämtar inte kakor eller tittar i kylen hela tiden. Vill du tappa mycket vikt. Drick en till två juicer per dag.

Jag fick ett trevligt mejl från en kille vars fru tappade 18 kg, vilket är fenomenalt. Juice kan vara ett riktigt kraftfull sätt att tappa vikt på, förbättra hälsan och bli av med olika sorters magproblem som du har.

Jag hoppas det svarar på några frågor om Candida, fibrer, juicepress och om det är hälsosamt och bör göras i samband med en Candida-diet. Det ska det vara, ett kraftfullt komplement. Glöm inte att kolla in min hemsida Canxida.com för dom bästa Candida-tillskotten på marknaden, och prenumerera på min kanal. Du kommer att få fler såna här videor. Tack för att ni tittar.