Kan gravida och ammande kvinnor använda Canxida Remove?

”Kan din antisvampprodukt, Canxida Remove, användas av gravida eller ammande kvinnor?” Det är en bra fråga och jag är glad att jag gör videon för jag har nyss fått frågan igen, jag får den regelbundet.

Jag är inget fan av att behandla kvinnor mot svamp när de är gravida, särskilt under första trimestern. Faktum är att jag rekommenderar försiktighet och gillar inte att man ger kosttillskott till gravida kvinnor i nåt stadium. Det pratas mycket om att ge folsyra till gravida för att förebygga neuralrörsdefekter men mycket av pratet är korkat och nonsens. Om kvinnorna äter bra och får tillräckligt med folsyra i maten så behövs inga kosttillskott.

Många läkemedelsföretag hoppar på tåget nu och tillverkar multivitaminer till gravida kvinnor för att tjäna pengar på en lukrativ marknad, men man behöver inte kosttillskott när man är gravid. Man behöver äta bra, det är rimligt, lite stress, ingen alkohol, ingen tobak, bra mat, tillräckligt med vila och vatten så tar kroppen hand om sig själv.

Jag får även frågan om man kan göra en avgiftning när man är gravid eller ammar. Nej, det kan man inte. Man ska inte röra upp gifter i kroppen då, det gör man bäst som förberedelse innan man blir gravid. Har man Candida så behandlar man det innan graviditeten och försöker utrota det eller få ner det lågt. Det är ingen poäng att få ett utbrott när man är gravid och försöka behandla det med örter eftersom många av örterna, till exempel i Canxida Remove, inte är att rekommendera under graviditeten.

Man kan behandla Candida symptomatiskt dock. Man kan göra duschningar och sköljningar vid vaginala infektioner, det är inget problem, men man ska inte göra tunga behandlingar. När man går in i den senare delen av den andra trimestern och den tredje trimestern är det mycket säkrare med behandling än i den första.

Men vid amning är det ingen bra idé eftersom det som går in genom munnen kommer ut genom brösten. Man kan få problem med babyn. I vissa situationer är det faktiskt fördelaktigt att behandla och ta tillskott internt om babyn har svampinfektion i munnen. Men i dom flesta fall är det inte befogat, så jag rekommenderar det inte. Babyn kan behandlas homeopatiskt. Vi kan rekommendera olika behandlingar. Propbiotika är vanligtvis en bra idé, man kan ta det säkert under graviditeten men antisvampmedel är ingen bra idé. Jag lutar mot försiktighet, särskilt om det är första barnet, man vill verkligen inte göra nåt som kan utgöra minsta risk för att förlora det barnet.

Återigen, fokusera på att äta rätt sorts mat. Det finns ingen anledning till att du inte kan använda kokosmjölkprodukter t.ex. Öka intaget av vitlök, oregano, såna saker är bra dietåtgärder mot svamp. Det är inget problem, men var försiktig med folk som råder till att ta antisvampmedel under graviditeten. Jag rekommenderar det inte, det är bara en niomånadersperiod. Vänta tills den tiden gått så kan vi överväga behandling. Det är rimligare enligt mig.