Kvinnliga Candida-symptom: Hur man känner igen en kvinnlig patient

Idag ska vi prata om hur man känner igen olika typer av Candida-patienter. Det kommer vara olika typer av människor vi träffar. Jag ska göra en video om hur man känner igen kvinnliga, manliga och barnpatienter.

Det här blir om kvinnliga Candida-patienter. Det kommer vara en rätt praktisk video för kvinnor som misstänker att dom har Candida svampinfektion men den blir även rätt bra för naturläkare eller läkare att titta på om han eller hon misstänker att dom har att göra med någon som kan ha en svampinfektion. Jag ska läsa lite ur min bok Candida Crusher och kommentera lite kring det.

Hur upptäcker man att en patient har en svampinfektion? Är en svampinfektion bara ett vaginalt problem hos kvinnor som vissa läkare tenderar tro? Det är faktiskt mycket mer än så. Candida kan skapa stora störningar i kroppen. Jag har en checklista här med olika saker som jag vill att ni ska vara medvetna och saker som du, om du är läkare, kan fråga dina patienter om eller om du är patient så kan du försöka få lite grepp om punkterna jag tagit fram. Om du mentalt kan pricka av många av sakerna så innebär det inte definitivt att du har en svampinfektion men det innebär en hög sannolikhet för det. Jag vill särskilt att ni fyller i mitt frågeformulär för svampinfektion. Gå till yeastinfection.org och fyll i det. Det går även som man eller kvinna gå genom scenariot i frågeformuläret och checklistan. Det ger dig en bra bild.

En fallstudie talar om för dig om du har att göra med en kvinna som har Candida eller inte. Jag pratade precis med en patient i USA som frågade mig hur man vet att man har Candida. Jag sa att veta det är lite som att när en patient kommer till mig och har varit sjuk länge så anser jag mig vara lite av en detektiv. Det är lite som CSI där man måste ta reda på alla fakta. Det handlar även om att veta vad som händer kring fallet, omständigheterna.

Bakgrunden är mycket viktig för mig att titta på. Precis som med alla sorts utredningar. Vi gör ingen brottsutredning, vi gör en hälsoutredning. Jag vill veta mycket om personens förflutna. Vilket jobb dom har, vilket mat dom ätit, vilka levnadsförhållanden dom haft. Vilken sorts förhållanden dom haft, allt sånt lämnar spår och viktiga ledtrådar. En polis eller detektiv skulle säga att dom flesta åker dit för egen hand. Dom säger saker och rätt ofta vet dom inte att det dom säger kan avslöja deras sjukdom. Det ger mig den information jag letar efter.

En kvinna kan ha en historia med p-piller eller en mogen kvinna en historia med hormonterapi, östrogenterapi som Premarin. Hormonpiller kan ibland driva fram Candida i kroppen, särskilt en vaginal svampinfektion. Jag frågar såna saker noga. Jag kollar efter kvinnor med ihärdig vaginal svampinfektion, särskilt om dom behandlats med flukonazol. Hade hon det när hon var yngre, från 17-18 till säg 25. Använde hon läkemedel mot det? Använde hon krämer för att bli av med det? Hjälpte det? Men sen kom det tillbaka senare i livet. Mycket intressant.

Om det finns en historia med återkommande antibiotikaanvändning innan matsmältningsproblemet började kan man nästan garantera att kvinnan har en svampinfektion i någon utsträckning. Hos folk som tagit antibiotika, särskilt åren innan, och fått flera kurer, kan man se hälsan dala. Vanligtvis brukar jag på en gång begära ett avföringsprov för patienten för att titta på nivåerna av goda bakterier. Och ser man på, jag hittar ofta Candida i avföringskultiveringen och låga nivåer av goda bakterier.

Kvinnor med irriterande vita flytningar. Det kan vara bakteriell vaginos, men ofta är det en Candida svampinfektion. En kvinna som upplever smärta vid sex eller som undviker intima relationer på grund av smärta eller obehag bör kontrolleras noga för tillståndet. Kolla alla med polycystiskt ovarialsyndrom eller endometrios. Jag har nämnt i en tidigare video om en läkarvän till mig som åkte till Kanada för flera år sen på en endometrioskonferens och hon sa att dom pratade i två-tre dagar om att utrota vaginala svampinfektioner. När en svampinfektion blir kronisk och permanent, återkommande, och hämmas med läkemedel och sen kommer tillbaka finns det ofta risk att tillståndet går vidare genom livmoderhalsen, in i livmodern och skapar infektion och cystor bildas. Det finns många hypoteser om utvecklingen av endometrios men den jag fast tror på är att det finns en koppling till infektion av bakterier eller svamp som tar sig in i livmodern och skapar en immunrespons. Inte alla men många kvinnor med endometrios har haft en svampinfektion.

Kolla efter kvinnor med starkt sockerbegär. Fråga noga under utredningen för att få fram avgörande information. Har hon begär efter choklad, godis, bröd eller vin? Sockerbegär är ibland varningstecken på en svampinfektion. Det måste undersökas noga. Titta inte bara efter sug eller starkt begär efter choklad, bröd, godis eller sötsaker, kolla begär efter apelsinjuice, läsk eller kolsyrade drycker och torkad frukt som dadlar, fikon eller tuggummi, kakor eller annan mat med hög sockerhalt. En person som regelbundet vill ha bröd kan ha en svampinfektion, särskilt om det är ett starkt begär.

Jag har nyligen upptäckt att olika sorters receptorställen för svampinfektioner i tarmarna kan vidarebefordra information till hjärnan och driva ett begär efter glukos eller socker, så det kan vara svampinfektionen som skapar begäret på en fysiologisk nivå. Titta efter kvinnan som äter många frukter, tre till fem, om dagen. Frukt har högt sockerinnehåll, särskilt apelsiner, druvor och torkad frukt eller bananer, särskilt mogna. Kvinnor som älskar vin, särskilt om det finns en historia med p-piller eller antibiotika. Det kan också vara en nyckelindikator. Särskilt vitt vin som chardonnay eller rött vin som pinot noir har högt sockerinnehåll.

Kvinnor som älskar mögelost som camembert och brie och söt mat och drinkar. Ett glas vin med mögelost kan vara en indikation. Titta efter kvinnor som tar många kosttillskott, inklusive probiotika, matsmältningsenzymer, tarmprodukter, avgiftningsprodukter och liknande. En person som går till hälsokostaffärer och naturfolk och får alla möjliga piller och brygder för att hantera många olika problem. Ofta finns det en underliggande svampinfektion till problemet.

Titta efter en historia med olösta matsmältningsproblem, särskilt om det varit långvarigt och involverat många besök till naturläkare eller läkare. Många som kommer till mig som en sista utväg. Dom säger, ”Jag har träffat 10 läkare, 5 naturläkare, 2 herbalister, 2 kiropraktiker, alla möjliga, och jag mår fortfarande inte bra.” Ett avföringsprov visar ibland riktigt intressant information hos den patienten.

Kvinnor vars partner lider av svampinfektioner som ljumsksvamp. Problemet kan föras över från mannen till kvinnan och tillbaka igen. Det är även rätt vanligt i samkönade relationer. Kvinnor med nagelsvamp. Misstänk då svamprelaterade matsmältningsproblem, särskilt om lokalt nagelproblem är långvarigt. T.ex. om man bär strumpor eller skor hela tiden. Jag har sett det ofta hos personer som jobbar på flygplan. Flygvärdinnor kan ha det rätt ofta. Om man bär strumpbyxor, jobbar på kontor t.ex. Återigen, yrkesrelaterat. Drinkar efter jobbet och många timmar med nylonkläder kan skapa problemet.

Dålig motivation, depression eller ångest är några av många tillstånd som kan utvecklas hos kvinnor utan fastställd Candida-diagnos. Så det är viktigt för mig att förstå inte bara dom fysiska problemen patienten har utan även humörrelaterade problem som kan finnas. Personer som varit sjuka länge utvecklar ofta ångest eller stress. Om det pågår länge nog kan dom bli deprimerade eftersom dom fått höra att dom är galna. Att dom behöver träffa en psykiatriker eftersom allt finns i deras huvud. Det kan faktiskt vara i huvudet, dom kan ha cirkulerande skräp eller bitar av Candida-antikroppar flytande i huvudet.

Jag hoppas att videon ger lite insikter i dom olika potentiella profilerna av kvinnor med svampinfektion. Man måste tänka utanför lådan. Kvinnor med svampinfektioner har inte bara vaginala problem. Dom kan ha matsmältningsproblem, ledvärk, humörproblem, många olika problem. Dom kan ha ett eller alla av ovanstående. Om du tar på dig tänkarhatten och tänker utanför lådan och tittar på historiken så kan det mycket väl finnas ett problem där. Om du tvekar, ta några prover som ytterligare kan bekräfta det du letar efter.

Tack för att ni tittat. Glöm inte att prenumerera och glöm inte att fylla i mitt frågeformulär för svampinfektion. Kolla in min hemsida Canxida.com för att se vilka produkter jag tillverkar. Jag producerar en Canxida-kräm nu. Mycket specifik för kvinnor och män med alla möjliga problem. Självklart producerar jag Canxida Remove och Canxida Restore, kolla in dom. Vi ses i nästa video. Nu ska jag göra en video om män och svampinfektioner. Olika saker att hålla utkik efter. Tack för att ni tittar.