Varför omfattande avföringsprov är det BÄSTA Candida-provet

Hej, Eric Bakker här, naturläkare från Nya Zeeland. Jag är författare till boken Candida Crusher och skapare av en serie kosttillskott som heter Canxida. Tack för att ni tittar. Jag ska göra några fler videor som handlar om omfattande avföringsprover som svar till en YouTube-prenumerant som heter processplayer. Jag tror han heter Josh. Vi börjar med att förklara varför jag gillar att ta avföringsprov, fördelen med det och varför jag anser att det är den bästa standarden för att fastställa svampinfektioner och en hel rad olika problem som kan påverka matsmältningssystemet.

Jag ska läsa lite ur min bok. CDSA-prov gånger tre. Det är tre prover. Identifieringen av onormala nivåer av svamparter, bakterier och parasiter i avföringen är ett viktigt diagnostiskt steg inom terapeutisk planering för patienter på min klinik när dom har kroniska intestinala och andra symptom som kan kopplas till Candida-infektion.

CDSA-provet ger mig som kliniker ett brett spektrum av den mest användbara informationen som kan hjälpa mig planera den lämpligaste behandlingsmetoden som är ganska specifik för den enskilda patienten. Observera att jag sa ”ganska specifik” eftersom varje svar på ett avföringsprov kommer att ge lite olika resultat. Resultaten är mycket viktiga eftersom dom avser just den personen och varför personen har problem som är kroniska eller olösta t.ex.

Provet är inte för alla eftersom det kostar några hundra dollar, men det kan hjälpa till att lösa dom svåraste fallen och ge mig alla dom svar jag letar efter. CDSA gånger tre med parasitologi är det mest omfattande och vanligaste funktionella avföringsprovet som beställs och det utvärderar det bredaste spektrumet av intestinaltillstånd. Provet ger information om förmågan att smälta och metabolisera maten, ta upp näring och om bakterier, goda, kommensala eller sjukdomsalstrande. Oavsett om dom är goda eller inte så kallar jag dom för tarmarnas politiker, beroende på vilken majoritet du har så kan dom vara riktiga dåliga. Så vi kan se om matsmältningen går från bra till dålig, är riktigt dålig eller övervägande bra bara genom att titta på panelen för bakteriekultur.

Det visar även många olika svamparter, inte bara Candida albicans för det finns omkring 19 arter Candida som påverkar matsmältningssystemet. Dom vanligaste är albicans och parapsilosis. Sen finns det tropicalis och många andra, men vi har inte tid att prata om alla arter nu. Vi kan även se alla sorters intestinalparasiter, oavsett om det är mask, ägg, larver eller protozoer. Därför är det bra att ta tre avföringsprover för det man missar första varvet ser man på det andra. Det är som en nöjespark, det som inte är roligt på ett ställe är det på ett annat. Man missar inget.

Det är viktigt att analysera både matsmältning och upptagning och nivåer på svamp, bakterier och parasiter eftersom symptom på dålig matsmältning och upptagning ofta härmar kroniska infektioner av bakterier, svamp eller parasiter. Dessutom kan dom infektionerna ha en negativ effekt på kroppens metabolism och upptagningsprocesser och det kan man se med det omfattande provet. Som du säkert vet kan överväxt av svamp i stort sett påverka varje organsystem och leda till en hel rad olika kliniska manifestationer.

Varför är testet så bra och varför väljer jag CDSA? Om man bara tar blodprov och tittar på antikroppar så ser man bara det. Oavsett om det är antikroppar som påverkar kroppen nu eller har gjort det. Andra prover som salivprover ger lite information men det behöver inte vara svampinfektion, det kan vara dåliga bakterier eller dysbios i allmänhet. Spottprovet är inte ett dumt eller irrelevant test som vissa experter säger, det är användbart men ska tas i samband med andra prover. Men det här provet ger mycket för pengarna och därför är det bäst.

Provet ger mig mest användbar information och här är huvudpunkterna som provet avslöjar. Bakteriekulturen, om det är goda eller dåliga. Svampkultur eftersom man faktiskt kan kultivera svamp. Om man tar avföringsprov och kan kultivera svamp så är det rätt illa. Man ska inte kunna kultivera levande svamp från avföringen. Vi kan fastställa Candida med mikroskop. Om det går att kultivera så är det ett allvarligt problem. Man kan även se nivåer, om du har 1, 2, 3 eller 4 plus av svamp och bakterier.

Parasitologi med mikroskop, giardia och cryptosporidium, matsmältnings- och upptagningsmarkörer, vi kan titta på elastas, laktas, muskel- och grönsaksfibrer, har man en bra kolhydrat för matsmältningen t.ex. Vi kan se allt med det här provet. Inflammationsmarkörer, lysozom, laktoferrin, vita blodkroppar och slem. Immunmarkörer, sekretorisk lgA, kortkedjiga fettsyror som är slutprodukten av bakteriell fermentering i tarmen. Intestinala hälsomarkörer, röda blodkroppar, ockult blod och även pH och visuellt utseende.

Nu tänker du säkert att vad i helskotta betyder allt det här? Förklara allt för mig. Det ska vi, men i kommande videor, annars tar vi upp all tid. Det är därför det här provet är provernas Rolls Royce. Det är definitivt det bästa att använda. Om du har kämpat med ett magproblem jäkligt länge och inte har en aning om vad problemet är så ska du överväga CDSA.

Fyll gärna i mitt frågeformulär som finns på yeastinfection.org. Du kan alltid göra det och avgöra om du har mild, måttlig eller svår svampinfektion. Glöm inte min Canxida-serie med anti-svamp/anti-bakterie/anti-protozoer produkter. Dom finns på Canxida.com. Jag kommer att förklara mer i kommande videor om markörerna. Tack för att ni tittar.