Omfattande avföringsprov och goda bakterier

Hej, Eric Bakker här, naturläkare från Nya Zeeland, författare till Candida Crusher och skapare av Canxida-serien av kosttillskott. Tack för att ni tittar idag.

Det här blir en av flera videor jag ska göra om omfattande analys av avföringsprover och relevansen i samband med Candida-infektioner. Ni kanske har läst några av mina artiklar på yeastinfection.org eller läst min bok Candida Crusher eller tittat på några av mina videor. Då har ni säkert märkt att jag är en person som inte är särskilt intresserad av att bara döda Candida. Jag tror det är rätt korkat att försöka skapa harmoni i kroppen igen genom att döda nåt överhuvudtaget. Det handlar om att få tillbaka balansen i kroppen genom att ta bort mat och göra det svårt för svampinfektioner att frodas och Candida att växa i kroppen. Det gör det om man har stor obalans i dieten, särskilt om man älskar att äta massor av socker, processad mat, godis, glass, alkohol och liknande. Ni vet, all sorts skräpmat, sånt vi vet att vi inte bör äta.

Men hur är det med goda bakterier? Folk pratar om probiotika, om att äta fermenterad och kultiverad mat. Hur utvärderar man goda bakterier, har ni tänkt på det? Jag tror att det är mycket relevant att utvärdera dom goda killarna i matsmältningssystemet. Har man haft en kronisk Candida-infektion länge är det smart att ta ett avföringsprov. Varför ska man ta ett avföringsprov säger många. Varför inte ta ett blodprov och titta på antikroppar? Varför inte ta ett urinprov och titta på metaboliter och organiska syror?

Dom proverna är ok, men jag anser att avföringsprover är mycket mer relevanta för det ger mer information. Särskilt om man ska utvärdera goda bakterier. Jag ska läsa lite ur min bok här. Det handlar inte bara om ett positivt Candida-resultat. Vilka är dina nivåer av goda bakterier? Det andra jag tittar efter i CDSA-provet är nivåer av andra dåliga bakterier men särskilt nivåer av goda. Är det 1, 2 eller 3 plus av goda och/eller dåliga?

Du övervägs om du t.ex. har positivt Candida-resultat efter avföringsprov som inte tittade på mängden goda bakterier. Teknikerna i labben kultiverar avföring för att titta på goda bakterier också. Du kanske har NG eller ingen tillväxt och kanske säger till mig att det är struntprat. Jag har ätit probiotika i sex månader eller ett år. Jag har tagit 2-3 om dagen, jag har ätit yoghurt eller kefir. Hur kan jag inte ha nån tillväxt? Jag kommer till det strax.

Kom ihåg att det inte bara handlar om att döda Candida. Det handlar om att återställa harmoni i matsmältningssystemet. Genom att utvärdera dina nivåer av goda och dåliga bakterier, och svamp, hamnar du i ett kraftfullt utgångsläge för att återställa harmonin. Inga andra patologiska eller funktionella test kan ge dig en sån otrolig nivå av balanserad information. Nu förstår ni varför jag anser att det är provernas Rolls Royce.

Om ni är seriösa med att bli av med en svampinfektion så ska ni ta ett avföringsprov, ett CDSA. På min hemsida EricBakker.com kan man klicka på ”lab tests” och välja ett genom företaget jag använder mig av, Direct Labs. Jag kan gärna tolka provet åt dig mot en avgift och såklart spendera tid med dig.

Många naturläkare eller funktionella läkare kan ta provet åt dig. Men om du har en kroniska Candida-infektion ska du se till att ta ett avföringsprov för att utvärdera vad sjutton det är som pågår. Är det inflammation, immundysfunktion, vilka är nivåerna av goda bakterier? Har du parasiter? Det finns massor av information i avföringsprov. Dom goda bakterierna är mycket viktiga att utvärdera. Se till att kolla in yeastinfection.org och fyll i mitt frågeformulär för att se om du har mild, måttlig eller allvarlig svampinfektion. Kolla in min hemsida Canxida.com för ett riktigt bra kosttillskott mot svamp och ett probiotiskt enzym. Jag tror på att ta enzymer samtidigt som probiotika. Jag kommer att ta upp det i en kommande video.

Tack för att ni tittar och se till att prenumerera på kanalen och titta på mina andra videor. Det finns en hel del på den här kanalen nu som jag tror ni kan ha nytta av. Tack igen.