Inälvsparasiter: Kan jag bli av med parasiter på några veckor?

Jag har fått en fråga från Jennifer Curry i Melbourne, Australien. Hon vill veta om hon snabbt kan bli av med sina parasiter på några veckor. Hon har lämnat ett avföringsprov som har visat olika sorters parasiter. Vi ska prata lite om parasiter i den här videon. Lite om olika sorter och lite om dom tre huvudsakliga orosområdena med parasiter. Jag kommer sen gå in på vad jag tror om att bota parasiter på väldigt kort tid.

Parasiter är mycket problematiska för många människor. När folk hör ordet ”parasit” så tänker dom direkt på maskar som kryper genom kroppen. Många tänker så. Ordet ”parasit” får mig att tänka på alla sorters organismer som lever av sin värd i ett förhållande som inte är ömsesidigt fördelaktigt. Om det är det så är det symbios mellan ge och ta. Men om det bara är ta så är det en parasit. Du kanske hört nån säga ”parasit” om andra människor eftersom vissa människor är parasiter. Dom bokstavligen bara tar och tar men ger inget tillbaka. Det är ett rätt hemskt ord att använda, ordet ”parasit”.

Det finns olika sorters parasiter och det finns maskar. Bandmaskar är rätt välkända parasiter som kan växa inne i kroppen. Dom kan bli ganska stora, flera meter och leva i många år. Det finns även hakmaskar, spolmaskar och springmaskar som är rätt vanliga. Jag läser här. Den vanligaste spolmasken i USA är springmasken. Globalt är omkring 209 miljoner människor infekterade. Det vanligaste tecknet på infektion av springmask är anal klåda på natten. Du har säkert hört talas om symptomen och kanske upplevt det om du har små barn själv. Många barn får springmask. Rätt enkelt att bota förresten, ge barnet malda pumpakärnor, malda rödbetor blandat med morötter. Det funkar ganska bra, och några droppar kärnextrakt från grapefrukt i ett glas vatten har en fördelaktig effekt på den sortens kryp. Akta dig för socker. Det gör ofta att springmaskarna blir kvar.

Blodmaskar är riktigt små organismer. Dom växer först i sniglar och sen fullbordar dom sin livscykel genom att gräva sig genom mänsklig hud och simma in i venerna. Dom har infekterat hundratals miljoner människor världen över. Det finns många arter av blodmaskar som går att hitta i levern, lungorna och bukspottskörteln. Det är mycket svårt att diagnosticera blodmaskar, men många har dom utan att veta om det.

Giardia, en encellig organism, lite som Blastocystis hominis. Dom små krypen plockas ofta upp som blasto när folk reser. Du kanske hört talas om turistdiarré och liknande som man kallar det. Man måste vara försiktig, särskilt med att äta saker som sallad eller dricka vatten i vissa länder. Var försiktig, det är lätt att plocka upp Blastocystis. Från djur, tama eller vilda, förs det vidare genom avföringen. Blastocystis är en av dom vanligaste parasiterna jag ser hos folk. Parasiter är ett verkligt problem. Många har dom utan några uppenbara symptom, dom blir bara lite trötta. Andra kan ha parasiter och bli helt utslagna, nästan som om dom är drogade på antipsykotiska läkemedel. Dom känner sig helt slutkörda, så man måste vara försiktig.

Vi ska titta på tre nyckelindikationer som kan tyda på ett parasitproblem. Det första är kroniska matsmältningsbesvär. Många jag träffar som har återkommande matsmältningsbesvär har en parasit. Candida t.ex. skulle jag inte klassa som en parasit eftersom det inte är en organism som normalt sett uppträder hos många. Men hos många blir det överväxt. Kroniska matsmältningsproblem kan uppstå med både parasiter och Candida.

Jag har skrivit en lista över vad jag tittar efter. Gas, uppblåsthet, utmattning, matsmältningssmärtor, all sorts smärta runt navelområdet, dov smärta, huggande smärtor i magen, mycket gas, allvarlig förstoppning eller diarré, särskilt mycket diarré följt av perioder med normal avföring och som är återkommande. Parasiter lever i cykler. Människor lever i kanske 70-80 år medan parasiter har kortare livslängd. Dom växer, producerar avkomma och dör. Under delar av cyklerna kan dom producera olika sorts symptom. Därför är symptomen aldrig likadana, men vid kroniska matsmältningsproblem, särskilt odiagnostiserade såna, ska man tänka parasiter.

Olika former av mentala och känslomässiga problem. Kognitiv dysfunktion, kan inte tänka klart, blir lätt förvirrad, händer ofta vid parasitproblem. Ångest och depression uppstår ofta. Hur sjutton kan parasiter orsaka såna problem? Enkelt, det beror på att tarmarna och magen är sammankopplade. Det finns en stor nerv som heter vagusnerven som kopplar ihop matsmältningssystemet med hjärnans bas. Den verkar på det limbiska systemet eller delar av stressåtkomsten.

Det är väldigt lätt att få problem i matsmältningssystemet som automatiskt förs över till hjärnan. Vi har många receptorställen i tarmarna som är beroende av ordentligt upptag av vissa hormoner som produceras i tarmarna och gör att hjärnan fungerar som den ska. Serotonin och GABA t.ex. är två viktiga hormoner som hjälper oss att balansera våra känslor. När vi har många baciller fungerar inte receptorställena ordentligt i tarmarna. Hormoner tas inte upp ordentligt och kan inte utföra sin funktion och ångest kan uppstå.

Jag tror jag gjort en video som berättar om hur tetracyklin, en vanlig antibiotika, gavs till en grupp människor som utvecklade ångest. Det var i USA för några år sen och det forskades på det. Dom upptäckte att tetracyklin blockerade GABA-receptorerna i tarmarna. GABA, gammaaminosmörsyra, ett speciellt hormon som produceras för att hjälpa oss balansera ångest, kunde inte utnyttjas ordentligt så folk utvecklade ökad ångest av tetracyklin. Ett tydligt exempel på kopplingen mellan tarm/hjärna. Tillbaka igen. Det är möjligt att uppleva ångest, depression och humörsvängningar vid matsmältningsproblem, särskilt med parasiter och en svår svampinfektion. Om du har svår ångest, depression eller olika sorters humörproblem skulle jag fråga om du har matsmältningsproblem. Om du säger ja så skulle jag rekommendera ett avföringsprov för att kolla om det finns en koppling mellan dom sakerna.

Autoimmuna sjukdomar. Väldigt vanligt. Det finns över 100 kända autoimmuna sjukdomar. Läkarna har ingen aning om vad som orsakar dom. Det finns så många olika och dom skapar inflammation, smärta, utmattning och kognitiva och känslomässiga dysfunktioner. Ofta skriver läkarna ut steroider, anti-depressiva eller sömntabletter. Men dom är inte intresserade av att hitta orsaken eftersom dom inte känner till den.

Jag har alltid sagt det och upptäckt det genom klinisk erfarenhet. Om du inte kan ta reda på grundorsaken till nåt, vad i helvete gör du då om du tror att du ger korrekt behandling, det kommer inte att hända. Man ska försöka ta reda på vad som gått fel med patienten. Autoimmuna sjukdomar har ofta sin grund i en infektion. Hur vet jag det? Det vet jag genom att ha studerat gamla medicinska böcker med autoimmuna sjukdomar som reumatoid artrit. I en bok från 1931 som jag nyligen pratat om skriver en professor, ”Om du inte kan ta reda på varför patienten har den autoimmuna sjukdomen, leta efter den dolda infektionen.” Dom var rätt smarta förr. Det var precis när läkemedelsföretagen började utvecklas.

Om du har en autoimmun sjukdom, vare sig det är Sjögrens syndrom, systemisk skleros, reumatoid artrit, Hashimotos tyreoidit eller MS ska du försöka ta ett avföringsprov eller ett avancerat blodprov. Försök ta reda på om du har nån form av dold underliggande infektion eller tungmetallförgiftning. Det kan vara en av flera saker. Jag har upptäckt att sjuka tänder ibland kan vara kopplade till autoimmuna problem. Att hitta grundorsaken är verkligen en smart idé.

Men, 10000-kronorsfrågan som Jennifer ställer är, ”Kan parasiter botas på några veckor?” Jag tror inte att det är möjligt att bota parasiter på några veckor eller ens 1-2 månader för den delen. Inte mer än det går att få en totalt vacker trädgård på den tiden. Jag återkommer till att jämföra matsmältningssystemet med en trädgård. Huvudsakligen för att jag är en trädgårdsmästare. Jag älskar att odla grönsaker, frukter, fint gräs, rosor och såna saker. Jag gillar det och det ger mig tillfredsställelse. När man tittar på en trädgård så tar det lång tid att kultivera den eftersom man är beroende av många faktorer. Men är beroende av vädret, den måste skötas om, den måste matas, ogräs måste tas bort och den måste sprayas. Vare sig det är läkemedel eller naturliga saker för att balansera svamp och skadedjur och sånt. Jag brukar använda spray som neem. Sjögrässpray på blad för att ge vacker, frodig tillväxt. Folk kommenterar ofta hur fantastiskt stor broccolin är och hur fantastiskt bönorna växer.

Allt handlar om kvalitén på jorden.

Det är samma sak i ditt system. Det handlar om kvaliteten på blodet och matsmältningssystemet. Om dom systemen är i bra skick så sköter trädgården sig själv. Det tar lång tid att göra en trädgård vacker, det kan ta 1-2 år. Det är den tid det tar att få magen balanserad också. Vanligtvis mellan 6-12 månader. Det beror på att många faktorer är inblandade, en del går att kontrollera och en del inte. Du kan kontrollera vad du äter men ibland inte stressfaktorer och dom kan verkligen påverka din inre trädgård. Det är faktorer jag vill att ni ska komma ihåg.

När det gäller antibiotika och farmaceutiska läkemedel mot parasiter ska ni försöka tänka på det som att spraya organofosfater, organoklorider, karbonater eller bekämpningsmedel i trädgården. Man får en fantastisk effekt men till ett stort pris. Biverkningar och sjukdom är inte ovanligt när man använder kemikalier i trädgården. Varför skulle man vilja använda kemiska sprayer på nåt man ska äta? Då kan man lika gärna dricka giftet. Det är inte vettigt enligt mig.
Vad ska vi göra med parasiterna? Vi måste ändra våra inre trädgårdar och mata den med rätt sorts mat. Vi måste ta bort mat som gör att parasiterna reproducerar. Det går att läsa allt om det på min blogg på yeastinfection.org eller titta på min video om det. Räkna med 3-6 månader behandling mot parasiter.

Kolla in min produkt Canxida Remove, den finns äntligen på marknaden igen. Den finns på Canxida.com. Den är inriktad på parasiter, dåliga bakterier och svampinfektion och den gör ett suveränt jobb med att få tillbaka balansen igen. Jag hoppas det svarar på din fråga Jennifer, om man kan utrota bakterier på några veckor. Det går inte att göra realistiskt. Om du tror att det går så lever du i en fantasivärld. Tack för att ni tittar.