Hur farligt är Candida?

Jag fick en fråga för rätt länge sen som jag inte svarat på. Jag ska svara på den i den här videon. Hur farligt är Candida? Kan Candida döda dig? Är det en riktigt hemsk sjukdom som man ska oroa sig och vara rädd för? Det ska man vara, särskilt om man har ett mycket nedsatt immunförsvar. Utan tvekan måste man vara mycket försiktig med en svampinfektion i såna situationer.

Om man har fullt utvecklad AIDS t.ex. eller är riktigt sjuk med hepatit. Folk som mycket av farmakologisk antibiotika inte fungerar på längre, då ska man oroa sig. Det är ofta dom enkla infektionerna som slår ut folk, som dödar dom på grund av nedsatt försvar. Dom blir allt mer mottagliga. Deras försvar går ner och dom kan bli riktigt sjuka.

En svår svampinfektion kan slå ut en person på några dar. Det är ingen tvekan om den saken. Den kan växa mycket snabbt i blodomloppet, men det händer vanligtvis inte för dom flesta. Dom flesta får en Candida-infektion som utvecklas i kroppen och samtidigt får dom bakteriella problem. Dom har brist på goda bakterier, populationen minskar. Dom får ökad mängd dåliga bakterier och parasiter. Dom får en hel cocktail av baciller samtidigt, och dom blir sjuka riktigt länge.

Men det är en sjukdom som kan döda dig om du är tillräcklig svag eller sjuk. Men i dom flesta fall så gör den inte det, den gör dig bara kroniskt sjuk. Candida kan påverka olika personer på olika sätt. En del patienter får i huvudsak hjärntrötthet av Candida. Dom kan inte tänka klart, dom fasar ut. Ofta finns det ett stort samband mellan hjärntrötthet och magen. Dom har matsmältningsproblem. Andra har matsmältningsproblem utan hjärntrötthet, och andra har svår ledvärk vid Candida. Deras leder värker över hela kroppen. Dom har fått diagnosen fibromyalgi. Andra får yttre manifestationer som vaginal svampinfektion, ljumsksvamp, nagelsvamp eller hudåkommor som ringorm. Andra får problem runt öronen och i hårbotten, som läkaren säger är psoriasis när det faktiskt är en svampinfektion.

Som du hör kan det påverka dig på olika sätt. Om det ska ta livet av dig ska det vara systemiskt. Det ska vara allvarligt. Det kommer att vara livshotande, vanligtvis på grund av att du är riktig svag och sjuk från början och då kan det döda.

Svaret på frågan är att det kan döda, men att det är osannolikt. Det är mer sannolikt att det förstör livskvaliteten.