Fallstudie: Jill med endometrios, eksem, utslag

Jag träffade Jill första gången när hon var 3 år. Hon kom hit med kliande hudeksem. Jill ammades ungefär en vecka, sen var hennes mamma för trött och stressad på grund av andra småbarn och Jill fick mjölkersättning.

När Jill var tre hade hon redan fått några vändor med bredspektrumantibiotika. Hon hade mörka ringar under ögonen, var slö och hade flera hudlesioner på armarna, kroppen och benen som var sönderkliade. Vi behandlade hudåkommorna med koständring och speciell probiotika.

Jag träffade Jill igen när hon var 15 och då var hon utmattad efter ett Epstein-Barr-virus. Hon var trött, hade huvudvärk och somnade i skolan. Hennes mamma tog henne till doktorn som gav antibiotika utan resultat. Han fick menssmärtor och utbrott av vaginal jästinfektion i det här skedet.

Sen träffade jag Jill igen när hon var 21 och då hade hon fått diagnosen endometrios ett år tidigare. Hon var orolig för sin fertilitet eftersom hon precis förlovat sig och börjat få återkommande urinvägsinfektioner. Hon hade opererat bort flera cystor och sedan dess haft mild bäckensmärta. Nu satte vi Jill på Candida Crusher-programmet och resultatet var fantastiskt. Inga mer problem med magen eller urinvägarna.

Det finns en miljon som Jill där ute. Om du som tittar har endometrios och är kvinna vill jag att du lyssnar noga. Hade du vaginal jästinfektion före endometrios? Tog du diflucan, fluconazol eller Canesten? Använde du krämer eller apoteksprodukter för att bota problemet? Du har förmodligen drivit tillståndet in i det bakre slidområdet och in i endometriet. Det är inte ovanligt, det händer hela tiden.

Endometrios är en inflammation av livmoderslemhinnan och kommer vanligen från något som irriterar inifrån. Det finns olika teorier om det och vissa kallar det ”baklänges menstruation” och tror att mensvätskor återvänt genom livmoderhalsen och orsakat det. Andra kallar det ett autoimmunt tillstånd. Jag kallar det jästinfektion som gått fel eller bakteriell vaginos, som är ännu vanligare än Candida. Endometriostillstånd kommer ofta från Candida parapsilosis, albicans eller andra arter som fastnat i endometriet och immunförsvaret har blivit galet och utvecklat inre inflammation.

Var försiktiga, om ni har torsk behöver ni nita det. Ni måste krossa det. Använd inte påstrykare, bli inte lurad av läkaren att ta anti-svampmediciner. Det är skit! Det fungerar inte. Jag har behandlat för många kvinnor som redan upprepat använt dom läkemedlen, och det har kostat. Jag har sett många med infertilitet, många kvinnor under åren med vaginal torsk som inte blivit kvitt det.

Om ni får återkommande urinvägsinfektioner måste immunförsvaret stärkas. Ingen sprit, rökning, raffinerade kolhydrater eller skräpmat. Immunförsvaret måste vara starkt. Sänkt immunförsvar kommer ofta vid stress och jag ser ofta 21-åriga tjejer stressade för att dom bor ifrån mamma och pappa. Dom hyr lägenhet, har lån, ny karriär, pojkvän eller nåt. Någon form av stress är underliggande. Gräver man djupare hittar man det vanligtvis.

Vad försöker jag säga? Jag försöker säga att man måste titta på orsakerna till tillstånd som endometrios. Tittar man på Jills fall så började allt med antibiotika när hon var tre. När hon var 15 fick hon fortfarande en massa mediciner. Det fungerade inte, gå inte den vägen. Ändra din diet, livsstil och ta en bra anti-svampprodukt. Kolla in min sida Canxida.com. Det är en produkt jag skapat och är stolt över. Den har hjälpt tusentals människor. Den har hjälp många som Jill att bekämpa vaginal svampinfektion.