Canxida-info & användning: Hur tar jag Canxida-produkter?

Jag har fått ett mejl här och har fått många, många andra. Jag har fått 130 mejl dom senaste veckorna med samma typ av frågor, så därför gör jag den här videon för att täcka svaren på dom frågor jag får hela tiden. Frågorna kretsar kring Canxida-produkter som jag producerat och som finns på nätet. Det är Canxida med ett ”x”.

Produkterna skapades att jag under många år träffat patienter och kämpat med att hitta nåt som hade konstant bra effekt efter att har provat många olika produkter. Ni kan läsa mer om Canxida på Canxida.com eller titta på några av mina videor om det på Candida Crusher-kanalen på YouTube. Det kommer andra videor om Canxida också.

Det jag huvudsakligen ska svara på i videon är frågorna, ”När ska jag ta Canxida Remove? När ska jag ta Canxida Restore? Kan jag ta dom tillsammans? Hur långt emellan ska jag ta dom? Kan jag ta dom med mat? Före maten? Efter maten?” Många frågor. Här är en annan fråga. ”Jag är allergisk mot svarta valnötter. Kan jag ändå använda Canxida Remove?” Vi ska gå igenom vissa i detalj och förklara Canxida-serien och bästa sättet att ta produkterna på.

Vi börjar med Canxida Remove. Canxida Remove har precis gjorts om och innehåller numera även oreganoolja. Jag utmanar er att hitta en bättre produkt mot svamp, bakterier och parasiter än Canxida Remove. Jag tror inte att ni hittar nåt lika omfattande eller tillverkat på samma sätt. Det finns små tips och tricks som jag ska förklara nu och hur man får ut det bästa av produkten.

Jag har lärt mig under åren att människor har olika känslighet. En del är normala och reagerar inte starkt på produkter, dom kan äta dom. Andra reagerar måttligt och andra superstarkt. Om man reagerar superstarkt reagerar man på allt man tar. Om man vet att man har flera matallergier och bara kan äta 5-6 sorters mat och reagerar på vitaminer, paracetamol, ibuprofen, på allt och sin svärmor. Ni förstår var jag menar. Då ska man börja med den minsta möjliga dosen av Canxida Remove, nu menar jag inte normala människor.

Vi pratar om superkänsliga personer. Börja med att dela tabletten i kanske 4-5 bitar. Det går att köpa tablettdelare på apoteket som är rätt praktiska för man kan dela tabletterna i små delar. Om du är tveksam och vet att du reagerar på saker ska du börja med låg dos. Ta det alltid med mat i början, börja aldrig med tillskott utan mat om du reagerar superstarkt. Ta det med mat.

Om du märker att du inte reagerar så kraftigt som du trodde på en låg dos kan du förmodligen dubbla den dosen. Ta en låg dos i 3 dagar och sen en låg dos 2 gånger om dagen etc., tills du kan ta kanske en halv eller hel tablett. Det här gäller oftast kanske 5% av alla människor, 5-8%, inte ens 10.

En mindre grupp människor som reagerar är känsliga, inte superkänsliga men känsliga. I ert fall delar man Canxida Remove på mitten och tar den mitt i måltiden under 3 dagar. Dela bara tabletten på mitten. Du äter din mat, stannar upp, sväljer halva tabletten och fortsätter. Det är om du är känslig, men inte superkänslig.

Vad är skillnaden mellan superkänslig och känslig? En känslig person har förmodligen några matallergier. Dom kanske har reagerat på andra typer av Candida-produkter. Det är känsliga personer. Dom kanske tar antihistaminer ibland, dom kanske har eksem, hudutslag, många yttre tecken på Candida-problemet. Var försiktig i det fallet, dela tabletten på mitten. Om det funkar bra med en halv tablett till maten eller frukost i 3 dagar kan dosen fördubblas. Sedan tar man en halv tablett två gånger om dagen i 3 dagar. En vecka senare kan man förmodligen ta en tablett per dag och sen två tabletter för att sen öka till en tablett 2 eller 3 gånger om dagen med måltider. Det är omkring 20% av alla. Förmodligen kan omkring 75% vanligtvis börja med en tablett 2 gånger per dag på en gång med Canxida Remove. Vanligen till frukost och lunch. Det är om du har svåra sömnproblem. Om du har små sömnproblem eller inte alls störs av det kan du äta omkring kl 18 och ta sista dosen med kvällsmålet så länge du inte äter kl 20-21 på kvällen som vissa patienter gör.

Vi summerar vad jag sagt. Om du är extremt känslig, börja med minsta möjliga dos i 3 dagar, då menar jag kanske 1/8 tablett. Om du är känslig, dela tabletten på mitten. Ta en halv tablett 1 gång per dag i 3 dagar och öka sen dosen. Om du är normal som mig och inte reagerar superstarkt eller får biverkningar, kronisk huvudvärk eller mår illa när du tar nåt så kan du vanligtvis börja med en tablett 2-3 gånger per dag.

När ska man ta två tabletter och tre tabletter? En tablett 2 gånger per dag är en bra startpunkt för dom allra flesta. Man behöver inte börja direkt med tre. Man kan ta allt från en tablett upp till 12 tabletter om dagen av Canxida Remove. Personligen skulle jag inte gå över sex eller åtta tabletter, men jag har några patienter som tar höga doser. Ibland bryter dom igenom barriärer när dom ökar dosen. Det är inget jag rekommenderar.

Vanligtvis behöver man inte gå över tre, kanske sex tabletter om dagen max. Tre är vanligtvis ok. Börja med två. Särskilt om du precis gör dietförändringar, börja med två tabletter om dagen. Om du har bra diet, haft det ett tag, är nöjd med födointaget men blivit besviken på andra kosttillskott kan du ta Canxida Remove direkt, en tablett 3 gånger om dagen med måltider. Ta alltid Canxida Remove med måltider. Man drar inte nytta av sammansättningen om den tas mellan måltiderna eller 2-3 timmar före/efter maten. Det blir liten nytta.

Varför skulle det inte bli nytta? Canxida Remove är tillverkat på ett mycket speciellt sätt. Det är olikt andra produkter, alla andra mot svamp och bakterier. Det är tillverkat på ett speciellt sätt när det gäller hur det bryts ner i kroppen. Det tar 2-3 timmar att bryta ner till skillnad mot dom flesta andra tabletter som bryts ner snabbt. Jag upptäckte ett speciellt sätt att modifiera frisättning i en tablett. När man sväljer tabletten bryts den ner långsamt i tarmarna under tre timmar. Bäst med mat eftersom det är då matsmältningen sker. Det är då kroppen utsöndrar enzymer och syror. Det är ingen fara att ta det med mat alls. Jag har märkt bättre patientrespons med mat än när jag provat utan mat. Tugga inte tabletterna, svälj dom hela. Jag tuggar dom, jag gillar smaken av olika örter och sånt. Att svälja dom hela är helt ok.

Barn. Beroende på kroppsvikt, men vanligtvis barn under fem, måste man vara försiktig med. Likaså om man ammar eller är gravid, då är det förmodligen bättre att inte ta kosttillskott för att vara ärlig. Jag föredrar om ni väntar tills när slutat amma eller om ni planerar att bli gravid eller är det, ät dom inte. Prata med din vårdgivare om när det är säkrast att inte äta dom. När det gäller barn, beroende på kroppsvikt, alla över fem kan förmodligen äta en halv eller en tablett om dagen.

Beroende på hur många kilo dom väger. Stadiga större barn kan ofta ta större doser än väldigt små barn. Barn brukar vara mer känsliga när dom har en svampinfektion så man måste vara försiktig med doser och alltid underskatta istället för att överskatta. Jag föredrar att dom flesta barn upp till cirka 14 tar en tablett per dag, men vi har en del stora barn här från öarna i Stilla Havet, från Tonga, Samoa eller Mali. Dom kan lätt ta två tabletter per dag. En del av dom barnen blir rätt stora.

Man får beräkna beroende på hur stadigt barnet är och hur mycket det väger. Om du gett dom läkemedel tidigare och vet att dom kan hantera olika mediciner i större doser så kan du ge det. Den här sammansättningen är rätt säker för barn. Man kommer inte att få några våldsamma reaktioner på det alls. Barn har inget emot produkterna. Tabletter som är stora kan du dela på mitten. Barn över 14 skulle jag behandla som vuxna och ge dom förmodligen två per dag. Upp från omkring 7 till 14, allt mellan en halv till en och en halv tablett per dag är vanligtvis regeln. Justera dosen i enlighet med maten.

Behandlingens tid. Allt från 3 till 6 månader eller längre. En del har tagit Canxida Remove med våra ursprungliga doser i upp till 8 månader och längre. Och det gjorde dom med långsamma ökningar av doser och fick riktigt bra resultat. Andra har tagit högre doser i kortare perioder. Man kan även prova olika metoder. Man kan ta en kort kur med högre dos, stanna upp en vecka och sen ta en längre kur med lägre dos i 3 månader med en eller två tabletter per dag. Det finns inga regler. Det beror på hur man reagerar. Det beror på dina energinivåer. Det beror på nyttan du får ut av det. Man måste justera dosen efter hur man mår.

Jag skulle vanligtvis rekommendera att ta Canxida Remove i en period på 4-6 veckor. Räkna ut dosen, hålls sig till den och sen köra den i 4-6 veckor och sen låta kroppen vila en vecka och köra en period till, antingen med lägre eller högre dos. Det är rätt smart att göra så, särskilt om man har parasiter. Med flera generationer kryp lönar det sig ibland att slå till hårt och sen backa av lite grann om man får reaktioner. Var inte rädd alls för att ändra dosen med Canxida Remove. Kort period hög dos, lång period låg dos. Mycket smart. Jag hoppas det ger tillräckligt med information om Canxida Remove.

Nu ska vi prata lite om Canxida Restore. Du kan läsa mer om det på Canxida.com, om sammansättningen, enzymerna, probiotikan och varför jag tillverkat den så här. Jag ska inte gå in på sammansättningar i videon. Ni kan läsa om det. Canxida Restore skapades för exakt det den heter, för att återställa tarmfunktionen. Det är en produkt som man med stor fördel kan använda samtidigt som Canxida Remove. Faktum är att båda produkterna tas bäst tillsammans. Man behöver inte ta dom enskilt. Men behöver inte sprida ut dom med 10 minuter eller en halvtimme. Man kan ta tabletten och kapseln och svälja dom samtidigt.

Hur vet jag det? Jag vet det genom att ha arbetat med såna här tabletter och kapslar i nästan 30 år. Jag har arbetat med produkter länge. Jag arbetade med probiotika långt innan det blir populärt och jag har upptäckt att bra probiotika funkar ännu bättre när den tas tillsammans med en bra anti-svampprodukt. Jag har inte haft några problem alls med det. Ännu viktigare är att jag även upptäckt att man får mycket bättre resultat när man blandar enzymer med probiotika istället för att ta dom separat. Man får ännu bättre resultat hos dom flesta när man ger probiotika utan prebiotika, och jag har en särskild anledning till att inte gilla prebiotika. Titta på min video om Restore så får du veta allt om det.

När ska man ta det och i vilken dos? Det är en riktigt speciell kapsel som är rätt dyr att tillverka. Det är därför produkten kostar en del. Det är ingen billig, dålig cellulosakapsel. Det är en mycket speciell kapsel som bryts ner när den når tunntarmen. Den bryts inte ner i magen. Den överlever passagen genom magen. Nästa ingen probiotika man köper gör det. Dom förstörs, många av dom, innan dom ens når tarmarna. Den här kapseln är speciellt utformad för att ta sig till rätt plats. Och därför, om man tänker på det, är det även smart att ta den tillsammans med Remove och mat eftersom den inte påverkas av matsmältningen. Den här produkten är lite annorlunda. Två doser per dag är normen. Du kan ta en till frukost och en innan läggdags. Varför ska man göra det? När jag precis sagt att man ska ta den med mat. Varför ska man ta en före läggdags?

Produkten innehåller ett enzym som heter serrapeptase som är ett riktigt dyrt enzym om man köper hög kvalitet som jag gjort. Serrapeptase funkar bäst på tom mage. Det tar sig ut i blodomloppet och hjälper till att jaga cirkulerande immunkomplex och bitar av skräp som Candida orsakat och döda bakterier. Det hjälper till att samla antikroppar bundna till bakteriefragment och Candida-vägg. Det är en riktigt smart metod.

Det innehåller även flera matsmältningsenzymer som funkar bra både med och utan mat. Det är inget problem att ta produkten med eller utan mat. Jag rekommenderar en dos vid frukost och en dos före läggdags. När man börjar bli bättre kan man öka dosen till frukost, lunch och sen före läggdags. En del patienter har tagit den vid frukost, lunch, middag och före läggdags. Man kan inte ta för mycket av den. Man kan ta allt mellan en till sex doser per dag. Inga problem. Men när man börjar med Canxida Restore vill jag att man tar en till frukost och en före läggdags.

Med Remove kom ihåg, frukost, lunch eller lunch och middag eller frukost, lunch och middag och med Restore, frukost och före läggdags. Men kommer få utmärkt resultat med det. Båda produkterna tas bäst tillsammans kontinuerligt i 3-6 månader minimum, sa dra nytta av paketen som finns eftersom du kommer finna det praktiskt och du kommer att spara lite pengar.

Produkten finns för tillfället på nätet och främst i USA men jag jobbar på att få den till Nya Zeeland och Australien nästa år för att ta hand om alla våra kunder här nere. Jag ska jobba på brittisk distribution och distribution inom EU för jag har många skandinaviska kunder och många i Tyskland och Holland som vill ha produkten. För att göra det fördelaktigt när det gäller kostnad och leveranser ska vi jobba hårt för att få den till EU och här nere på botten av jordklotet.

Jag tror jag gett en del bra information nu om hur man använder produktserien. Om ni har några frågar kan ni ställa dom genom YouTube. På så vis kan många andra också dra nytta av svaren. Jag svarar gärna. Jag försöker svara på alla YouTube-kommentarer och kanalen är modererad. Jag har kastat ut en del personer från kanalen som skrivit galna svar och jag vill hålla kanalen ren för alla att använda. Hör av er om det är nåt ni verkligen vill veta. Jag får såna här mejl hela tiden.

Jag har en här också. ”Jag är allergisk mot svarta valnötter. Är det ok?” Det är ok. Nötallergier, det är det gröna skalet på valnöten. Det är inte själva nöten, juglone är den aktiva ingrediensen som finns i skalet på nöten. Valnötter har ett skal runt sig när dom växer. När dom ramlar till marken skrumpnar det gröna skalet och blir svart. Därför kallas dom svarta valnötter. Själva skalet innehåller en riktig stark anti-parasitisk ingrediens som kallas juglone.

Såvitt jag vet finns det inga juglone-allergier. Det finns nötallergier men man kan inte skylla på skalet på utsidan av nöten för en allergi. Jag tror inte det blir ett problem. Det är riktigt liten mängd i den här sammansättningen, man skulle behöva vara riktigt känslig mot nötter. Jag har sällan sett såna nötallergier. Av alla jag testat för allergier så dyker nötallergier upp lite då och då. Men under alla år jag träffat patienter så har jag bara sett ett eller två fall där nån hamnat på sjukhus efter att ha andats in nöt eller ätit en jordnötssmörgos och fått en omedelbar allergichock. Det är mycket sällsynt. Det kan hända. Om du är en av dom där extrema varelserna så kan du behöva undvika produkten. Men min åsikt är att 99.97% av alla kan använda produkten utan att oroa sig för allergi mot svart valnöt.