Candida-rensning: Misstag alla gör när dom påbörjar Candida-rensning

Jag har just spenderat 20 minuter med att titta på bloggsajter, YouTube och information på nätet om Candida-rensning, hur man gör och hur man återfår hälsan efter en svampinfektion.

En del information var inte så tokig, men mycket av det jag ska berätta idag saknas. Det är återigen en av orsakerna till varför jag tror att Candida Crusher-kanalen är så viktig för dom som haft svampinfektion länge, inte blivit friska eller delvis blivit det och sedan fått återfall.

En del av informationen på YouTube är faktiskt korkad. Det var skit! Jag undrar vart folk får informationen ifrån och varför dom ger såna råd till andra, det finns ingen grundfakta eller klinisk erfarenhet. Dom behandlar inte patienter och ser uppenbarligen inte dom hemska resultaten på kliniken som jag gör.

Så idag ska jag berätta saker som är viktiga att veta. Försök se hela videon om du blivit sjuk vid en Candida-rensning. Du försökte något och blev dålig, stoppade och började om, men kan ändå inte besegra svampinfektionen. Och varje gång du försöker så blir du sjuk. Då är det viktigt att vara uppmärksam.

Det första jag vill att ni ska veta är att allt man tar sig för i livet ska man tänka genom. Ta er tid, kasta er inte in i saker. Säg att du varit sjuk med Candida i 10-15 år och gjort strikta koständringar. Du har delvis tillfrisknat men har fortfarande symptom, så du pressar dig själv hårdare och blir bara sjukare. Så du backar och äter mat du brukade äta och mår som för några år sen igen. Det är typiska fall jag ser hos patienter. Sen genomgår dom ett nytt program och kastar sig in i nåt helt nytt. Dom gör stora förändringar på en vecka och mår riktigt dåligt. Efter ett tag blir dom desillusionerade, och utvecklar faktiskt ångest eller depression eftersom dom inte blir bättre.

Det är galet att göra stora förändringar snabbt, särskilt matsmältningsförändringar. En del snabba förändringar får dig inte att må dåligt. Och det handlar om att lära sig slappna av mer och göra det snabbare. Jag har aldrig sett folk få huvudvärk eller kräkningar när dom lärt sig att slappna av. Men jag har sett många som utvecklat stor ångest, sömnproblem och matsmältningsproblem när dom gått från 3-4 koppar kaffe och en del öl eller vin om dagen till inget alls. Folk som äter massor av kolhydrater och en vecka senare inget alls gör en enormt stor och snabb vändning i dieten.

Jag hade en patient på Skype förra veckan som gick från normal diet med halvfabrikat, bröd, rostbröd till frukost, en kopp te, salladsmacka till lunch och direkt in i en juicediet. I 10 dagar drack hon bara juice 4-5 gånger om dagen. Jag frågade hur hon mådde och hon sa hemskt, hon mådde som skit. Hennes naturläkare sa att hon skulle må fantastiskt men hon fick bara diarré och huvudvärk i 4-5 dagar. Återigen, det är inget gott råd.

Ta en hypotetisk situation där du är medelålders, har några extra kilon runt magen och har sömnproblem. Du mår ok men är lite ur slag. Sen pratar du med en vän och hon säger, ”Ska vi inte komma i form tillsammans? En väninna till mig har precis börjat på gym och har en riktigt bra PT.” Du tänker att det låter toppen, att du kommer må fantastiskt. Du går med i gymmet, spenderar 5000 på årsavgiften och plötsligt är du på ett militärläger och nån skriker åt dig. Res på dig! Spring snabbare! Femtio armhävningar till! Du börjar pressa dig riktigt hårt och efter 3-4 dagar, om du klarar det, så mår du fruktansvärt. Du har ont, kanske huvudvärk och ryggont. Du mår inte bra för tränaren sa även åt dig att sluta med allt koffein, dricka juicer, äta proteinpulver och du kommer att se riktigt sexig ut om en månad. Men vet du vad? Det funkade inte för dig. Efter en vecka mådde du som skit.

Vet du vad du gjorde fel? Du hade för bråttom. Om du hade haft samma samtal med din vän och tänkt att du ska ta det lugnt dom första två veckorna, bara gå lugnt runt kvarteret, gå och köpa ett par vettiga skor som passar bra. Skaffa lite löst sittande kläder, ta en promenad varje dag, vakna tidigare och promenera 10-20 minuter, lugnt och stilla. Inte springa, bara gå och samtidigt skära ner 3-4 kaffekoppar till 1-2 per dag. Kanske ta bort en brödskiva på morgonen eller byta till nåt nyttigare, dricka ett extra glas vatten om dagen. Du ska göra långsamma förändringar dom första 14 dagarna.

Det är smart eftersom du går sakta in i programmet. Då kommer du inte må skit. Du kommer att känna dig trött, vilket är naturligt, men inte må skit. Det är ett intelligent sätt att göra förändring på. Samma sak med Candida-diet. När man använder intelligens och tänker noga på att göra långsam förändring och inte kasta sig in så kan du äta vad du vill i längden. Dessutom lär du dig själv saker, du gör förändringar med tanke och intelligens. Förhoppningsvis blir mönstren en vana i längden. Så småningom kommer du promenera varje dag.

Jag har patienter som promenerar varje dag, 365 dagar om året i regn, hagel eller solsken. Det är otroligt, och allt startade med det där första steget. Det kan vara du också. Samma sak gäller din diet, allt börjar med att ta bort den där ena kaffekoppen. Allt börjar med att skära ner med ett glas vin. Så småningom dricker du ett glas vin istället för två-tre. Istället för tre pizzabitar äter du en. Istället för 4-5 timmar TV-tittande per dag så tittar du en halvtimme.

Gör förändringar långsamt så blir det i långa loppet en permanent förändring. Det är det vi siktar på när du ska besegra din svampinfektion. Vi behöver permanent förändring i 12-18 månader. Det innebär i förlängningen att du inte får tillbaka svampinfektionen. Du kommer att tappa vikt, få mer energi och sexlusten kommer att öka. Din sömn kommer att förbättras, allt det kommer att förbättras eftersom du gjorde långsamma förändringar. Dom vanorna blir en fast del av din livsstil, och det är det vi siktar på.

En reaktion på ”Candida-rensning: Misstag alla gör när dom påbörjar Candida-rensning”

  1. Om man redan gjort felet med att börja för snabbt och blivit sjuk vad ska jag göra då ?

Kommentarer är stängda.