Fallstudie: Aaron – Candida och aknebesvär

Jag ska göra en annan fallstudie nu. Fall nummer sex. Det handlar om en kille som heter Aaron. Det är inte hans riktiga namn såklart, men fallet är riktigt. Aaron är från Amerika. Han är 18 år och är en trevlig ung kille. Jag har pratat med honom på Skype några gånger. Jag ska läsa några rader ur min bok och berätta lite om hans fall för att förklara lite mer om honom. Aarons fall är inte ovanligt. Jag har sett många som honom tidigare och du kanske känner igen dig eller har en son, kusin, släkting eller vän precis som Aaron.

Det som oroar mig mest är att se att den här unga mannen har utvecklat kronisk sjukdom på grund av antibiotika som skrivits ut under tre år mot ansiktsakne. Hans mamma tog honom till en läkare när han var 15 år eftersom han led av svår akne. Läkaren rekommenderade en låg dos tetracyklin, en antibiotika. I början blev Aaron bättre och hans mamma var glad. Men efter ett år var aknen kvar så läkaren höjde dosen. Inte en enda gång fick Aaron några råd om ansiktshygien, livsstil eller kostförändringar. Han rekommenderades bara antibiotikan.

Efter att ha tagit medicinen i tre år tog hans pappa honom till mig eftersom hans mamma inte tror på naturmedicin. Hon tror bara på läkaren. Aaron mår riktigt dåligt vid det här laget. Han hade mycket magproblem så hans pappa tog hit honom. Efter några prover upptäckte vi markant förhöjda leverenzymvärden orsakat av antibiotikan. Läkemedlet förgiftade i stort sett hans lever. Läkaren tog aldrig prover på hans lever, skrev bara ut mediciner.

Dessutom hade Aaron utvecklat svår ljumsksvamp och fotsvamp. Läkaren skrev ut salva till ljumsken men struntade i fotsvampen. Otroligt nog ordinerade han fortfarande antibiotika och sa att det inte hade med svampen att göra. Mitt första råd var att Aaron skulle kasta medicinerna och sa åt honom att sluta med all läsk och äta en diet med färsk mat. Vi gav honom antioxidanter och en intensiv, naturlig ansiktsrengöring. Det tog sex månader innan vi blev av med hans kroniska jästinfektion, men till slut gick det. I Aarons fall var grundorsaken antibiotikan såklart, och följdorsaken läsken och den usla kosten.

Vad tänker du om det fallet? Jag träffade en ung man igår också, men han var 16 och hade massor av akne. Hans mamma trodde dock på naturmedicin så hon tog honom till mig. En trevlig ung man och massor av ansiktsakne och ryggakne. Hans favoritmat? Potatischips. Han äter chips varje dag efter skolan. Mamman och pappan är separerade. Pappan ger honom läsk och skräpmat, mamman har skafferiet fullt av chips, så vi pratade länge om kosten. Jag vet att hans pappa gillar konventionella mediciner så jag sa till mamman att, ”Snälla håll pojken borta från antibiotika och Accutane eller Isotretinoin, som är en syntetisk retinoid. Dom förstör folks matsmältningssystem och gör dom riktigt, riktigt sjuka.” Jag hatar när barn äter mediciner, jag hatar det. Jag står inte ut med det.

Inga av mina fyra barn har vaccinerats eller fått antibiotika. Jag är helt emot såna läkemedel. Vad ni gör med era barn är upp till er, men jag är glad över att mina barn blivit starka, friska människor. Dom har aldrig varit sjuka. När mitt barn fick öroninflammation uteslöt jag komjölken. Vi behandlade med homeopati, naturläkemedel – han blev frisk på en vecka.

Jag är inget fan av antibiotika. Jag anser att antibiotika har en plats i en absolut minoritet av fall vid livshotande sjukdomar orsakade av bakterier. Vid hjärnhinneinflammation är det galet att inte använda det. Även om du inte vet om det är bakterier eller virus, man bara använder den förbannade antibiotikan. Men när barn skär sig i fingret, kliver på ett häftstift eller får akne så skriver dom jäkla läkarna ut mediciner för två eller tre veckor. Det är galet. Jag har noll intresse för den sortens behandling.

Jag tänker på ordet ”antibios”. Det är anti-liv. Varför ge en anti-livbehandling till nån som du vill ska må bra? Det är vansinnigt. Verkligheten är konstigare än dikten. Och sunt förnuft är inte vanligt inom läkekonsten. Om läkarna bara kunde förstå att barnen behöver ändra livsstil, äta bättre och att det finns naturmediciner som har lika kraftig effekt på akne som 30 mg Zink två gånger per dag. Rekommendera B-vitaminer. Vi kan även använda salvor med oxalsyra. Vi kan använda tea tree-olja. Det finns många naturliga essentiella oljor som kan användas i ansiktet. Men att använda antibiotika är enligt mig vansinnigt eftersom så fort du försvagar och förstör magen så öppnas portarna för jästinfektioner och bakteriella problem. Du kan förstöra personen för livet och göra dom sjuka i många, många år genom att gå antibiotikans onda väg.

Nu ska jag kliva ner från predikstolen. Jag ska sluta klaga nu, jag tror du förstått poängen. Jag är inget fan av antibiotika. Det finns bättre sätt. Det var fall nummer sex, Aaron med antibiotikan och aknen.

Tack för att ni tittat.