Binjureutmattning och Candida

Tack för att ni tittar på min video. Idag ska vi prata om stress, binjureutmattning, utbrändhet och Candida.

När jag började behandla patienter med Candida fäste jag inte så mycket vikt vid vad dom flesta förmodligen förbiser idag, patientens endokrina funktion, hormonbalans, grunder till kroniska och svåra svampinfektioner. Särskilt hos folk som inte återhämtar sig alls eller delvis och faller tillbaka och träffar doktorer på rad. Vanligtvis har folk som visar mig påsar med kosttillskott och produkter varit till 10 läkare och 20 naturläkare. Det är dom jag brukar träffa, dom som varit överallt. Ofta har dom en faktor som underblåser och upprätthåller tillståndet. Det är en av dom pågående orsakerna.

Binjurarna hjälper till vid återhämtning från stress. Folk som varit sjuka länge är ofta stressade, oroliga och deprimerade. Dom hittar inte svaret på hälsoproblemen och hoppar runt mellan behandlare, köper saker på IHerb, går överallt och försöker bli friska. I slutändan är dom i alla fall inte friska. Dom spenderar massor med pengar. Fundera på varför återhämtningen är dålig hos dom.

När man tänker på binjurarna tänker man på stress. Stress påverkar alla, vi kan inte fly. Men dom flesta sover bra, har balanserad livsstil, förstår skillnaden mellan arbete och lek, äter bra mat, slappnar av och binjurarna återhämtar sig. Men för ganska många så återhämtar sig binjurarna aldrig helt, jag ser det ofta hos människor som använder mycket elektronik eller har skulder, relationsstress, näringsbrist, tungmetallförgiftning, listan är lång. Det finns 100,001 anledningar till varför folk blir sjuka och fortsätter vara det, men friska kroppar återhämtar sig från latenta virus och toxiciteter. Dom flesta återhämtar sig i rätt så hög grad.

Om du inte återhämtar dig så är det smart att ta binjureprover, för att fastställa kortisolnivåer. Salivkortisol är en mer exakt indikering på 24-timmarsrytmen eller kortisolmönstret i kroppen jämfört med blodprov som läkare gillar. Ganska värdelöst prov om man bara ska göra ett hormontest. När man tar prover på salivkortisol under 24 timmar får man en uppfattning om kortisolcykeln, rytmen eller balansen.

Jag pratade nyss med en patient på Skype vars test var mycket plant. Det är en 38-årig kvinna som haft Candida i många år. Hon är kroniskt utmattad och har fibromyalgi. Hon har många problem men när jag tittade på hennes bakgrund så fanns det sexuella övergrepp där. Hon har gjort aborter, haft många misslyckade relationer, problem med sin chef, förlorat hemmet på grund av betalningsproblem. Hennes pappa dog i en olycka, allt hände henne under en period på 5-7 år, en tragedi efter en annan. Hon blev svårt utbränd och har inte varit frisk sen dess. Patienten blir inte av med sin vaginala svampinfektion. Jag sa åt henne att det bästa vore att behandla det lokalt, men även att försöka bygga upp immunsystemet som påverkas starkt av dåliga kortisolnivåer.

Binjurarna producerar kortisol dagligen, omkring 7-10 mg av hormonet per dag. Kortisol har en fantastiskt kraftfull regleringseffekt på många system i kroppen. Det är ett viktigt hormon som påverkar inflammation. Brist på kortisol skapar värk i kroppen. För mycket kortisol kan också orsaka allvarliga problem när det gäller inflammation. Det kan vara orsaken till allergier och överkänslighet. Men vi ser ofta kortisolbrist hos människor som är utbrända. Dom har helt enkelt inte tillräckligt, så immunsystemet får inte kraft nog att bekämpa svampinfektioner, bakterieinfektioner och parasiter. Ofta när folk varit sjuka länge så sjunker kortisolnivåerna och dåliga bakterier ökar. Dom goda bakterierna minskar. Patienten blir kvar i sjukdomscirkeln i många, många år.

Det bästa sättet att hjälpa dom är att utvärdera binjurefunktionen, behandla det riktigt med rätt livsstil, diet och noggrant utvalda kosttillskott. Får man tillbaka hälsan igen så är jästinfektionen borta av sig självt på 3-6 månader.

Om ni känner igen er i det jag berättat om kvinnan, utbrändhet, utmattning, stress, pengaproblem, relationsproblem, strul med familjemedlemmar eller lång kronisk stress, så kommer det skapa stora problem för er. Man måste ta tag i det innan man kan hantera Candida effektivt.

Jag hoppas ni fått lite insikt i stress och Candida. Tack för att ni tittade på min video idag.

2 reaktioner på ”Binjureutmattning och Candida”

  1. Känner igen mig så väl. Fått reda på att jag har utmattade binjurar fått dhea medicin för detta. Sökte mig privat då * vanliga * vc inte kan mycket… jag har på eget behåg efter läst mycket bunkrat upp med mycket mineraler och vitaminer. Som barn hade jag ständigt öroninflammationer o i tonåren fick jag period dermatit . Denna återkom ca 1 gång\år o innebar behandling med antibiotika på ca 3 mån varje gång. Läst att candida kan uppstå av mycket användande av antibiotika. Är just nu sjukskriven på g a utmattning… känner mig så maktlös, läkare kan inte hjälpa mig. Vad ska man göra..

Kommentarer är stängda.