Är MSM ett bra tillskott mot Candida?

Jag har fått en fråga från Jake i England som undrar om MSM är bra mot Candida.

MSM är en förening som finns att köpa på många ställen och marknadsförs för ledhälsa. Det är en naturlig svavelförening, metylsulfonylmetan, MSM, och svavel är en rätt viktig byggsten i kroppen. Det är en nyckelkomponent i kollagen som finns i många vävnader. Svavel behövs även i kroppens alla celler. Det är också en förstklassig avgiftningsmineral som renar kroppen. MSM finns ofta i ledtillskott men kan användas för att läka sår och mot artrit. Vissa säger att det är bra för immunförsvaret.

Är det bra mot Candida? Jag är inte säker. Jag kan varken säga ja eller nej men dom påstår att det är bra för pH-balansen. Och då tror dom att det hindrar kroppen från att bli för sur eller basisk. pH-skalan går från 1 till 14 där 7 är neutralt och kroppen fungerar med ett pH mellan cirka 6 till 6.8 som anses optimalt. Varje kroppsdel har egentligen olika pH beroende på funktion och syfte.

Bukspottskörteln utsöndrar bikarbonat med ett högt pH som är basiskt för att neutralisera magsyra. Magen har lågt pH på 2-3 för att syran ska kunna bryta ner protein, denaturera det, och dela upp det i peptider och så småningom aminosyror.

Kommer MSM att fungera bra? Jag tror det finns mycket bättre tillskott mot Candida än MSM. Jag anser inte att balansering av pH är ett effektivt sätt att angripa en svampinfektion. Det är bättre att fokusera på mat och dryck när det gäller pH-justering. Om man äter rätt sorts mat, undviker för mycket rött kött, läsk och söt mat för att inte skapa en sur miljö i kroppen.

Grönsaker och magrare kött tenderar att skapa en mer basisk miljö. Men hela pH-debatten rasar verkligen. Paleo-folket säger att man ska äta kött och fetter. Sen säger veganer och grönsaksfolket att deras diet är rätt väg. Jag tror att sunt förnuft är mellanvägen och rätt väg att gå.

Ät många olika sorters nyttig mat. Undviker man allt skräp i sin diet får man ett hyfsat balanserat pH när det gäller blodet och matsmältningsorganen, ryggradsvävnad och nervvävnad. Man behöver inte äta tillskott för att balansera sitt pH. Man ska äta bra mat, nyttig mat, dricka bra. Kolla in yeastinfection.org. Jag har skrivit om allt som är en bra diet när det gäller en Candida-infektion.