Antibiotikaresistens – Stort problem

Jag ska prata lite om bakterieresistens mot antibiotika och den globala mardrömmen som kan bli en katastrof vid antibiotikaanvändning mot bakterier.

Jag har ett intressant dokument här från Centers for Disease Control i Atlanta, Georgia, ”Antibiotikahot i USA.”
”Antibiotika är kraftfullt vid bekämpning av sjukdomar, men överanvändning har skapat bakterier som överlever läkemedlen som används mot dem. Antibiotikaresistens ökar snabbt och är extremt farligt. Världshälsoledarna beskriver antibiotikaresistenta bakterier som en ”mardröm” som utgör ett katastrofalt hot mot människor i hela världen.

Varje år i USA blir minst 2 miljoner människor infekterade av antibiotikaresistenta bakterier, och 23 000 dör varje år av sådana infektioner. Många fler dör av andra tillstånd i samband med resistenta infektioner. Dessutom hamnar 250 000 på sjukhus och får clostridium difficile varje år i USA, en infektion relaterad till antibiotikaanvändning.”

Vi måste vara försiktiga med antibiotika. Om vi överanvänder det som läkarna gör får vi stora problem. Bakterierna blir smartare, överlistar läkemedlen och förändras genetiskt. Och dom kan påverka andra bakterier och hjälpa dom överlista antibiotika. Om vi använder antibiotika mot små skärsår eller småsaker får vi starkare och mer virulenta bakteriestammar som kommer att bli omöjliga att bekämpa med antibiotika. I Nya Zeeland skrivs för mycket antibiotika ut och i USA är det säkert ännu värre. Där kan patienter ringa till apoteket och beställa antibiotika direkt.

Det går inte här, men i USA går det. Dessutom används för mycket antibiotika i näringskedjan, särskilt med fågel. Jag har sagt det förut – om ni äter massproducerad kyckling finns det risk för att få i sig massor av antibiotika. Det finns i nötkedjan, kycklingkedjan och nu även i odlad fisk. Om ni inte äter rent kött kommer det innehålla en viss mängd antibiotika.

Jag vill att ni ska vara riktigt försiktiga med antibiotikaanvändning. Användning, överanvändning och fel användning är en av dom största orsakerna till jästinfektioner. Socker i dieten och antibiotika bjuder in jästinfektioner. I några av dom värsta Candida-fall jag sett har antibiotika använts regelbundet. Det du kan göra för att skydda dig mot resistenta infektioner är att förebygga och förhindra spridning av resistens. Gå inte direkt till läkaren och be om antibiotika när du är sjuk, tänk naturligt. Kroppen har ett kraftfullt immunsystem och om ni har bra binjure- och sköldkörtelsystem så är immunresponsen stark. Stressade personer har lägre respons och om ni blir sjuka om och om igen ska ni kolla upp sköldkörteln och binjurarna.

Jag har sett många med olika grad av trötta binjurar och sköldkörteldysfunktion med dåligt immunsystem. Hur sjutton ska man bekämpa bakterier om man har ett svagt system i kroppen? Det är ingen poäng att förlita sig på läkemedel om immunsystemet inte kan bygga upp sig självt. Se till att vila ordentligt, äta massor av bra mat och inte stressa över för mycket i livet, då försvagas immunfunktionen. Vad är poängen med läkemedel om man har en dålig immunfunktion?

Här står det, ”Hoppa inte över doser när du tar antibiotika. Se till att följa anvisningarna.” Dom flesta av mina patienter har inte använt antibiotika på åratal, och jag rekommenderar inte regelbunden användning alls. Goda levnadsvanor, hälsosam mat och minskat alkoholintag har anmärkningsvärd effekt för en stark immunhälsa.

Alla har en mycket kraftfull immunfunktion och om vi kan bygga upp den behöver vi inte många av medicinerna, det är sunt förnuft. Är upprepad användning av antibiotika så att resistens uppstår värt det? När du verkligen behöver det fungerar det inte. Det är bättre att bygga upp hälsa och vitalitet med goda levnadsvanor och slippa ta mediciner. För mig är det rimligt och förhoppningsvis för er också.

Till sist vill jag att ni tänker på naturliga sätt att bekämpa bakterier och svamp. Det finns massor av mat att äta, t.ex. vitlök och lök. Massor av örter, kryddor, bladgrönsaker, lite fett, essentiella proteiner, magert nötkött, ekologisk frigående kyckling, vildfångad fisk som innehåller inga eller små kemikalierester och som ger bra hälsa. Ta naturliga tillskott mot svamp/bakterier. Det var därför jag skapade Canxida. Canxida Remove är till för människor med såna bakterie- och svampinfektioner så dom inte behöver använda syntetiska läkemedel som skapar resistens. Innehållet i Canxida Remove skapar inte bakterieresistens, det finns många universitetsstudier som visar det.

Jag hoppas jag gett er lite insikt i farorna med antibiotika och att ni vill undvika det till alla pris. Tänk på ordet ”antibios”, det betyder anti-liv och varför ska man ta nåt som är det? För mig är det orimligt.

Tack för att ni tittade.