Antibiotika kan orsaka Candida och ledinflammation

Jag har ett mycket intressant fall här som jag snabbt ska gå igenom för mina tittare. Det handlar om en 42-årig kvinna från Dubai som vill vara anonym och som jag nyss pratat med på Skype. Vi har haft fantastiskt resultat med patienten.

För omkring 5 år sen fick patienten en stark antibiotika från sin läkare mot tarmrelaterad matförgiftning. En vecka med kraftfull antibiotika. Två veckor efter antibiotikakuren fick hon allvarlig förstoppning. Hon hade aldrig haft matsmältningsproblem men utvecklade svår förstoppning. En vecka senare började huden klia överallt och hon fick utslag. Två månader efter antibiotikan fick hon allvarlig ledinflammation. Hennes knä var inflammerat och värkte, fingrarna började värka. Hennes kropp började svälla upp på olika ställen.

Hon gick till en annan läkare som sa, ”Du har artrit.” Hon sa, ”Hur kan jag ha det? Jag är bara 42.” Doktorn svarade, ”Har du ätit antibiotika? Det kan vara kopplat till inflammationen.” Hon svarade ja. Men läkaren gick inte vidare men nämnde att hon hade början till artros. Hon gick ut på Google, hittade mig på YouTube och vi började prata.

Vi tog ett avföringsprov på patienten och vi hittade inga arter av laktobakterier. Det fanns inget där och hon hade 1+ kultur av Candida parapsilosis som är en ganska elak variant av Candida. Hon hade 4+ av bifidobakterier men ingen tillväxt av laktobakterier och det är riktigt illa att inte ha några av den sortens goda bakterier. Det orsakade läckor i tarmen som ökade inflammationen.

Hon visste att nåt var galet när hon åt en mango en dag och knät svällde upp inom en halvtimme. Några dagar senare åt hon en annan frukt och knät svällde upp igen. Hon tänkte, ”Det kanske finns en koppling här med svamp eller Candida.” Det var då hon hittade en av mina videor.

Vi har haft två konsultationer med patienten och uppnått ett fantastiskt resultat. Inflammationen avtar och är nästan borta. Vi arbetar på dom goda bakterierna och har gett probiotika. Vi arbetar med en anti-svampprodukt, Canxida Remove, och har fått riktigt bra resultat. Patienten äter rå vitlök och dricker massor av färskt vatten och lite yoghurt. Inflammationen vänder, klådan är borta och magen fungerar perfekt. Läkaren hade fel, det var inte artros alls. Det var i grunden ett Candida-problem.

Var försiktig om du har ett magproblem och läkaren rekommenderar antibiotika. Vänd om och gå ut ur läkarens kontor så att du inte hamnar i fällan med inflammation till följd av antibiotika. Jag har sett många såna fall. Jag tänkte att jag skulle göra en video och förklara den här patientens situation. Jag är glad att hon kontaktade mig för i tid till jul kommer hon att vara som ny. Smärtan bör vara borta och hon kommer att vara som vanligt igen.

Det har lärt henne att hålla sina två barn borta från antibiotika i framtiden. Dom här läkemedlen skapar en massa elände och problem för folk. Dom kan ställa till med en livslång kamp mot tarmbakterier eller svampinfektioner som sen kräver mer läkemedel. Tänkte att jag skulle berätta det för er, var försiktiga. Tack för att ni tittar.